Sinișa Mihajlovici

Bogdan Socol

Citesc că a murit Sinisa și încă nu îmi revin… Nu îmi vine să cred! Nu are cum! Pentru că Sinisa este plămădit dintr-un aluat special, specific nemuritorilor fotbalului. El nu are cum să moară niciodată. Și pentru mine nu va muri vreodată. Off, Sinisa… Nu poate fi adevărat!

Ori de câte ori îl vedeai pe teren, aveai în față portretul luptătorului absolut. În copilărie, în tinerețe, la maturitate. Pentru că era genul de fotbalist cu care puteai merge și la război cu convingerea că și în caz de înfrângere ar fi dat totul.

Nimeni și nimic nu îi putea sta în cale. Loviturile lui libere conțineau esența cea mai fină a execuțiilor lui Roberto Carlos și Ronald Koeman la un loc. Precizie și forță. Dinamită pură pentru portarii adverși.

Când a ajuns la Lazio în 1998, sufletul mi s-a bucurat enorm întrucât știam că orice vis poate deveni realitate datorită lui. Pentru că Sinisa a fost un copil cu inimă de războinic și imagine de dur, care nu rămânea niciodată dator. Nici fanilor, nici antrenorului, nici coechipierilor și cu atât mai puțin adversarilor. (…)

Sinisa, eu știu că tu, de fapt, nu ai murit. Nu aveai cum, pur și simplu. Ai plecat doar puțin dintre noi. Dar noi vom fi mereu aici, așteptând să te întorci. Drum bun, Sinisa!

Articol publicat inițial aici și preluat cu acordul autorului, integral pe R3media


Foto: Bildnummer: 00197514 Datum: 08.03.2000 Copyright: imago/Camera 4 Sinisa Mihajlovic (Lazio); quer Champions League 1999/2000, Lazio Rom, Serie A Italien, 1. Italienische Liga Rotterdam Feyenoord Stadion Fuflball EC 1 Herren Mannschaft Holland Portr‰t Aktion Personen


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns