O mamă ajută o altă mamă

Cea mai mare bucurie în cadrul activității pe care o desfășurăm la Centrele ROUA vine din recunoștința femeilor însărcinate și mamelor care au primit sprijin.

Deschidem ochii persoanelor din jurul nostru
Schimbarea produsă de implicarea Centrelor ROUA se regăsește și în atitudinea femeilor care devin mai atente la nevoile celor din jurul lor, identifică nevoia de sprijin și sunt alături de femeile aflate într-o situație similară cu cea prin care au trecut ele.

O mamă ajută o altă mamă
O mamă sprijinită de Centrele ROUA a descoperit-o în cadrul parohiei pe Iulia, o tânără mămică a unei fetițe de doar o lună care avea nevoie de sprijin specializat, așa cum se oferă în cadrul Centrelor ROUA. I-a spus despre centre și a pus-o în legătură cu noi, punând în mișcare sprijinul pe care îl oferim mamelor.

A fost văzută, a fost ascultată
Chiar de la prima noastră conversație s-a dovedit că sprijinul era foarte necesar. Iulia s-a simțit văzută, apreciată și sprijinită benevol. Susținerea oferită femeii aflată la grea încercare este apreciată, mai ales când aceasta are mare nevoie să o asculte cineva și să-i fie alături, pas cu pas.

Haideți să nu normalizăm lipsa de sprijin!
Povestea Iuliei, la fel ca poveștile a multor femei tinere din România, este povestea unei femei care se confruntă cu lipsa de sprijin a familiei, lipsa de sprijin a societății și lipsa educației. Din păcate, de multe ori trecem pe lângă ele și le ignorăm. 

Familia disfuncțională în care a crescut Iulia și lipsa dragostei din partea părinților au făcut-o să intre într-o relație toxică și să abandoneze școala. Consecințele dependenței emoționale, ale presiunilor și șantajului au produs răni adânci. Una dintre aceste răni este că, în lipsa sprijinului juridic și a informării oferite la timpul potrivit, ea trăiește separată de primii doi copii.

Nu căutăm vinovați, ajutăm suflete nevinovate
La Centrele ROUA femeile primesc sprijin fără a fi judecate sau condamnate pentru situația în care se află. Învățăm să avem dragoste față de ele, să le citim problemele printre cuvinte, să deslușim situațiile complicate care le-au dus în acel punct critic și să le ajutăm să iasă din criză. 

Sprijinul emoțional este mereu pus pe primul loc. Oferirea acestui tip de sprijin este primul pas care rupe ciclul problemelor în care se află femeia. În acel moment ea simte că ne pasă, că îi suntem alături, că înțelegem prin ce trece și o ajutăm să iasă din situația în care se află.  Consilierea și sprijinul concret  a ajutat-o pe Iulia și pe copiii ei să aibă o situație mai bună. 

Roata pusă în mișcare de mama care a văzut-o pe Iulia și a direcționat-o către Centrele ROUA a dus la schimbarea în bine a mai multor vieți, întârind, din nou, convingerea noastră că sprijinul salvează vieți și așează lucrurile pe o direcție bună.


Alătură-te Comunității Roua pe Telegram: https://t.me/comunitatearoua.


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns