Adrian Papahagi: “Slavă Domnului că există America pe lumea asta, iar soarta Europei de Est nu mai depinde de jocurile Franței, Germaniei și Rusiei!”

Foto: universul.net

Ca urmare a vizitei președintelui Volodimir Zelenski în Statele Unite, cunoscutul scriitor și profesor universitar, Adrian Papahagi, a publicat pe contul său de pe o rețea de socializare o scurtă analiză a situației geo-politice din viitorul apropiat. Redăm mai jos mesajul reputatului scriitor Adrian Papahagi:

Slavă Domnului că există America pe lumea asta, iar soarta Europei de Est nu mai depinde de jocurile Franței, Germaniei și Rusiei! Cinste lui Zelenski, bravo lui Biden, rușine lui Macron, jos Putin!

Prost moment și-a ales Macron să-și expună meschinăria învelită în pragmatism, când America se demonstrează generoasă! Va rămâne să negocieze nu se știe ce (în numele cui?) cu Putin, în timp ce România și Polonia vor defila alături de SUA și UK după victoria Ucrainei.

Multe se vor schimba în Europa după acest război. România va ieși întărită strategic și politic, Polonia va străluci cu toată forța pe care o dau națiunilor credința, dreptatea și demnitatea, iar prietenii lui Putin își vor blestema orbirea, lașitatea sau ticăloșia.


MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns