Biserica autocefală a Kievului preia controlul asupra Lavrei Pecerska, unde se află moaștele Cuvioasei Teodora de la Sihla

Foto: ukranews.com

Catedrala Adormirea Maicii Domnului și Biserica Trapezei din cadrul Lavrei Pecerska de la Kiev au fost închise la 1 ianuarie 2023, ca urmare a inderdicției de către regimul Zelenski a Bisericii Ortodoxe Ucrainene aflate sub jurisdicția Patriarhie Moscovei, informează Active News.

Ca urmare a interdicției, Kievul a instituit o comisie care se ocupă de expulzarea din Marea Lavră a reprezentanților acestei Biserici, scrie Ucrainian News.

Vicarul Catedralei Adormirii Maicii Domnului, mitropolitul Pavel, i-a adresat un apel președintelui Zelenski pentru a nu lua Bisericii Ortodoxe Ucrainene lăcașurile din cadrul Lavrei Pecerska.

Ministerul Culturii și Politicii Informației (!) de la Kiev a recomandat să nu mai fie prelungit contractul cu Biserica Ortodoxă Ucraineană de sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei pentru cele Catedrală și Biserica Trapezei de la Lavra Pecerska.

Ministrul Oleksander Tkacenko a dezmințit însă că ar exista intenția ca Lavra Pecerska să fie transferată către Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală. Mai multe: Active News


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns