Părintele mărturisitor Emanuel Ganciu a trecut la cele veșnice | VIDEO

Buciumul

Părintele Emanuel Ganciu a plecat la cele veșnice, miercuri seara, după o lungă suferință. Acesta a trecut prin necazuri în ultimii doi ani, pe care le-a înfruntat cu demnitate: mai întâi, i-a luat foc casa în 2020. Ulterior, a descoperit că suferă de o boală nemiloasă, relatează R3media.

Pasionat de istorie, lingvistică și antropologie, părintele Ganciu a fost un mare iubitor al poporului român, pentru care a luptat cu fiecare fibră.

El a fost unul dintre preoții care au protestat, în ultimii doi ani, împotriva măsurilor impuse de autorități. De asemenea, părintele Ganciu a redactat o scrisoare deschisă adresată Patriarhului Daniel pe tema neimplicării României în războiul din Ucraina, informează aceiași sursă.

Potrivit Active News, părintele Emanuel Ganciu a povestit cum a trecut noaptea lui 21 decembrie 1989, cu 33 de ani în urmă. A văzut răniți și morți și el însuși era să fie împușcat de la distanța mică de un ofițer al regimului comunist. A ajuns noaptea acasa cu urme de lacrimi pe obraz. Lacrimile îi lasaseră dâre de lumină pe obrajii plini de urme de fum de la gazele lacrimogene. „Am fost fericit!”


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns