Județul SIBIU este pe primul loc în țară la abandonul școlar! Aceasta este finalitatea “României educate” de pseudo-profesorul Klaus Iohannis!

Foto: Cotidianul

Județul Sibiu este pe primul loc la capitolul abandon școlar în România, relevă un studiu privind disparitățile teritoriale, realizat de către Direcția Politici și Strategie din Ministerul Dezvoltării și citat de Curs de Guvernare.

Rata abandonului școlar reprezintă diferența între numărul elevilor înscriși la începutul anului școlar și cel aflat în evidență la sfârșitul aceluiași an școlar, exprimată ca raport procentual față de numărul elevilor înscriși la începutul anului. Reprezintă un indicator care arată indirect incapacitatea sistemului educațional de a atrage și menține populația școlară, informează R3Media.

Totodată abandonul școlar și părăsirea timpurie a școlii pot genera sau accentua sărăcia și excluziunea socială, starea de sănătate precară și, pe termen lung, formarea unor generații slab calificate, incapabile să se integreze pe piața muncii.

Pe primele locuri în acest top nedorit se găsesc județele: Sibiu (5,5%), Mehedinți (3,9%), Caraș-Severin (3,8%), Satu Mare (3,8%) și Hunedoara (3,6%). De remarcat este că pe primul loc, de departe, este județul Sibiu. Acest județ a fost și este controlat de minoritatea germană din România. Actualul președinte al țării, Klaus Iohannis, a fost primar al Sibiului timp de 14 ani. Mai multe pe: R3Media.

  • Mai multe despre trecutul pseudo-profesorului citiți și pe cotidianul.ro

  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns