Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru împlinește astăzi 99 de ani

Foto: jurnalgiurgiuvean.ro

Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru, veteran, Președinte de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, Președinte al Asociației „General Aviator Radu Theodoru”, ne oferă, la cei 99 de ani, împliniți astăzi, 17 ianuarie 2023, o lecție de istorie pe care cei mai mulți dintre români nu par capabili să o înțeleagă. O analiză pertinentă a ceea ce se întâmplă astăzi cu România și românii, cu identitatea națională și viitorul unei țări care a abdicat de la valorile sale culturale și istorice, în favoarea modelelor occidentale prost înțelese și aplicate. „Țara asta Românească trebuie păstrată de noi, românii, cei autentic români, cei care avem rădăcini, cei care am fost la Mărășești, cei care am fost la Oituz, cei care am fost peste tot în istoria noastră și ne-am vărsat sângele! Părinții, bunicii, toți cei care sunt îngropați în brazda asta sfântă! Uniți-vă, lăsați orgoliile, lăsați tot ce vă desparte, avem un moment istoric: ori trăim și răzbim, ori pierim (…) Nu generația mea poate să mai facă ceva! Pe voi cade rușinea istoriei dacă pierdeți țara!”

Din data de 20 iulie 2021, distinsul General-Maior (rtr.) Radu Theodoru este președintele de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a tradiţiilor istorice ale armatei române, o organizație al cărui scop principal îl constituie cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I.

Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru

General-Maior (rtr.) Radu Theodoru este astăzi un veritabil tezaur viu. Declară mereu, cu mare respect față de români și istoria poporului: „Pentru mine, zborul nu a fost o meserie, ci pasiunea mea existențială”. Aflat acum la vârsta de 99 de ani, Radu Theodoru continuă să creadă în patriotism: „E așa de simplu. Te naști. Nu este un adaus. Este foarte firesc. La mine se motivează și prin familie. Nu mă pot desprinde de pământul ăsta în care generații întregi de-ai mei sunt acolo, în iarba aia, frontul războiului”.

Radu Theodoru s-a născut la 17 ianuarie 1924 la Ineu, în județul Arad. Este un ofițer român cu o bogată carieră literară, cu numeroase premii și autor a nu mai putin de 80 de cărți. Este considerat unul dintre cei mai de seama scriitori postbelici din literatura română, îndeosebi în sfera romanului istoric, cu influențe din zona militară. Și-a dedicat cariera apărării țării, iar mai apoi păstrării vii a memoriei camarazilor de arme, a eroilor știuți sau nestiuți care de-a lungul istoriei prin faptă au fost mai presus de jurământul depus.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” transmite domnului general Theodoru, la împlinirea venerabilei vârste de 99 de ani, cele mai calde gânduri și urări de sănătate, ani buni și aceeași putere de a păstra nestinsă flacăra românismului!


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns