DEZVĂLUIRI: În iubitorii de vărsare de sînge nevinovat decontată nu am încredere

Foto: avort la 9 săptămîni, cbruk.org/abortionreality

Noiembrie 2022. Cîteva sute de ONG-uri româneşti şi străine lansau o scrisoare publică în care cereau decontarea avortului. Pe românește, să plătim și noi, cei pentru viață, din banii noștri dați statului, pentru uciderea barbară a pruncilor nenăscuți din pîntece. De urmărit și răspunsul taberei pentru viață pe magazincritic.ro (SCRISOARE DESCHISĂ: Accesul gratuit la avort este contrar intereselor reale ale femeii, ale familiei, ale societății în ansamblu, precum și obiectivelor programului de guvernare). Dacă scrisoarea pro-avort era preluată rapid de presa pro-ucidere de prunci în burtică, cea a sutelor de semnatari din mişcarea prolife şi nu numai, apărea imediat doar în presa conservatoare, care nu şi-a pierdut umanitatea. Să ucizi orice (animale), pe oricine (oameni in sau extra utero), rămîne o barbarie.

Iată informaţia de pe unul din site-urile semnatarilor:

,,Asociația Moașelor Independente și Centrul FILIA, împreună cu Coaliția pentru Egalitate de Gen și Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor ( Rețeaua VIF), alături de alte 223 de organizații ale societății civile din România și internaționale, solicită, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și președintei Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, decontarea din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) a procedurii de avort la cerere.” (ongen.ro)

Scrisoarea propriu-zisă poate fi citită integral pe centrulfilia.ro, unul din iniţiatori.

Dacă semnatarii sunt sau nu o parte semnificativă sau reprezentativă a societății civile, vă las pe voi să decideți.

Văzînd însă numărul (mare?) de semnatari de pe listă, mi-am permis să mă îndoiesc de el și să fac cîteva investigații proprii. Mi-au atras atenția semnăturile din partea unor structuri cu zeci sau sute de membri, ca FONPC (33 semnatari) sau ANOSR (115 semnatari). Cele mai multe semnături din ţară de la cele două organizaţii proveneau.

Le-am scris și unora și altora, cît și aproape tuturor membrilor acestor entități (cei pentru care am găsit date de contact valide).

Pînă la momentul scrierii acestui material, ANOSR nu mi-a răspuns, iar din sutele lor de membri, mi-au răspuns trei:

,,Vă mulțumim pentru acest e-mail și dorim să vă răspundem într-un mod cât mai precis.

Da, ne numărăm printre semnatari și ne-am dat acordul.” (AScont, Asociația Studenților Contabili din Iași)

Întrebasem: ,,Organizația dvs. se numără printre semnatari? Vi s-a solicitat acordul în prealabil pentru semnarea scrisorii? Care e poziția dvs. față de avort, decontat sau nu?”

Un alt răspuns:

,,Nu am semnat așa ceva.”, ,,Însă susținem acest demers.” (Cataraga Vasile, președinte, Asociația ,,Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța”

Și cel de-al treilea:

,,Prima întrebare: Da

A doua întrebare: Da

A treia întrebare: Avortul ar trebui decontat.

Ca opinie personală, în ipostaza in care exista situația în care sa existe mai mult de un avort la o femeie, aceasta să aibă minim 2 avorturi decontate.” (Liga Studenților din Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați) Nu știu cine semnează opinia personală, căci în e-mailul primit de la Liga menționată anterior nu și-a scris numele.

Să trecem la FONPC, care, după ce, inițial, mi-au cerut clarificări, au decis să nu răspundă întrebărilor mele. Ciudat! Scrisoarea e publică, lista semnăturilor e publică, nu însă și lista celor 33 membri FONPC semnatari ai scrisorii. Ca o paranteză, le-aș recomanda să se numească ,,pentru copil născut”, nu doar ,,pentru copil”, dacă socotesc că un copil din pîntece nu are dreptul la viață.

Pe site-ul lor, apar la membri, peste 70 de organizații. Bănuiesc că nu e actualizat sau doar 33 au semnat scrisoarea. Prima variantă e mai plauzibilă, căci unul din răspunsurile venite pe e-mail de la un ONG a fost de mulțumire (citat mai jos) că le-am semnalat că apar membri FONPC pe site, deși nu sunt. Ca să știu adevărul, m-aș fi bucurat să îmi scrie ei, dar au ales tăcerea. Vinovată sau nu? Vedeți pînă la final de articol.

,,Dorim să vă mulțumim pentru mesajul Dumneavoastră și pentru că ne atrageți atenția asupra faptului că organizația noastră este expusă pe platforma online a FONPC, fără a fi membră a acestei federații.

Referitor la petiție, noi nu am fost informați în legătură cu aceasta și nu ni s-a solicitat niciun punct de vedere.”

Iată însă și fragmente din celelalte răspunsuri primite, unele foarte interesante:

,,Desi suntem membri FONPC, nu ne-am exprimat un acord scris privind demersul semnalat, si nu sustinem acest demers.”

,,Asociația (…) nu a semnat aceasta scrisoare.”

,,Va anuntam ca vom verifica si vom discuta cu partenerii nostri.”

,,Am primit mesajul Dvs. din 6 februarie și vă informăm că nu vom susține și nu vom semna niciodată asemenea scrisori. Activăm în domeniul protecției copilului de 25 de ani și  nu vom abdica de la misiunea noastră .

Considerăm că demersul de a ” reprezenta ” sau  ” milita” pentru  cât mai multe categorii sociale prezintă pericolul de a ne  îndepărta de valorile și misiunea asumate și prezentate  comunității, ca să nu mai vorbim de faptul că  ar dăuna credibilității noastre . Așa încât vă rugăm să nu ne implicați în niciun demers legat de asemenea probleme. Am transmis punctul nostru de vedere și conducerii FONPC.”

,,FNOPC nu a cerut o pozitie din partea noastra cu privire la avorturile din banii casei de asigurări. Deci a semnat fără ca sa ne întrebe.” (sublinierea mea)

Aşadar, cel puţin în cazul FONPC, lista celor 33 semnături reflectă sau nu realitatea? Trag de aici concluzia că nr. total semnatari e incorect, ce nu ştim (căci unii nu vor să răspundă) este numărul celor ce nu şi-au exprimat acordul (nefiind întrebați) şi ar trebui scăzuţi din total. Abia apoi am vedea obiectiv cîte ONG-uri susţin, de fapt, decontarea uciderii celor nenăscuţi prin avort.

Tot privind FONPC, e și mai interesant de citit e-mailul intern de mai jos, obţinut pe surse:

QED. (Apropo, se scrie asociațiilor!)

Cît despre alți semnatari multipli, nu e mare lucru de zis. Despre unii am mai scris.

Coaliția pentru Egalitate de Gen (11 organizații) – cît timp cred că există gen diferit de cele 2 sexe biologice, nu are sens să le mai cer părerea… Ideologia bate știința. Ei nu vor sau nu știu să accepte că, obiectiv, există doar sexul femeiesc și cel bărbătesc. Restul e propagandă ieftină (pardon, scumpă, căci are în spate fonduri de miliarde) și multă, foarte multă subiectivitate.

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (20 de organizații) – din care face parte și Centrul Filia, inițiator al scrisorii. Ei nu văd nici o contradicție între combaterea violenței împotriva femeilor și avort? Avortul nu e oare violență extremă îndreptată împotriva femeilor, mamă și copil/fiică din pîntece? Ca să nu mai vorbesc de milioanele de avorturi făcute doar că e o fată în burtică, nu un băiat. Acele fetițe nu merită prețuite și ocrotite și salvate de la moarte, în viziunea feministelor? Trauma avortului e așa mare, că mi se pare depășită în durere, fizică și sufletească, doar de trauma unui viol. Nici o femeie nu merită suferința celor două experiențe. Iar vina, prea adeseori sau mereu (în caz de viol), pentru durerea femeilor în cazul celor două situații de viață, o poartă un bărbat bolnav, pătimaș, desfrînat și iresponsabil (în caz de avort, el își împinge sau presează partenera la/spre uciderea copilului, al cărui tată este). Există nădejde și vindecare și pentru el și pentru ea. Știți oare unde? Care e spitalul celor suferinzi sufletește?

International Planned Parenthood Federation (31 de organizații) – aceștia fac miliarde din măcelărirea de copii nenăscuți, deci …

ASTRA Network – Central and Eastern European Network for Sexual and Reproductive Health and Rights (41 de organizații) – e evident din numele lor cu ,,nou-vorba” de drepturi reproductive și sexuale (adică avort, contracepție avortivă sau nu, educație sexuală comprehensivă și alte nebunii) ce ,,valori” au!

Acum că a ajuns scrisoarea lor nițel sub bisturiu, trageți singuri concluziile. Pentru mine, ce am descoperit nu a fost deloc surprinzător.

Foto: avort la 9 săptămîni, cbruk.org/abortionreality

LE: Nu, avortul nu se justifică nici în caz de viol/incest.

Actualizare: ora 12.10


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns