VIDEO | Crini printre zăbrele. O manifestare dedicată femeilor deținut politic în temnițele celor trei dictaturi (1938-1989)

Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu

Încă o seară memoriabilă la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu. De Buna Vestire ne-am reamintit de femeile deținut politic, despre acele ființe deopotrivă fragile și puternice, care au cunoscut ororile închisorilor și lagărelor celor trei dictaturi care au înlănțuit România în secolul trecut, între anii 1938 și 1989. Fie că au desfășurat activitate politică sau nu au fost decât soții, surori sau fiice ale unor militanți, ele au umplut închisorile în rând cu soții, frații sau părinții lor.

Drama a mii de destine individuale și familiale am încercat să o sintetizăm prin expunerea destinelor a 13 femei, din diferite categorii social-profesionale, victime ale regimurilor totalitare dintre 1938 și 1989. Trei foști deținuți politici, Galina Răduleanu, Zoe Rădulescu și Marcel Chirițescu au expus impresionante mărturisiri ale crezurilor ce i-au animat și dramelor pe care le-au cunoscut acolo, în Gulagul comunist.

Vă invităm să vizionați înregistrarea video a manifestării, pentru care îi mulțumim d-lui George Grasu (Noua Dreaptă), care asigură cu mult profesionalism imortalizarea activităților noastre publice.


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns