Primarul UDMR din Carei, județul Satu Mare, face o remarcă abominabilă, amintind de expulzarea românilor din Transilvania din timpul ocupației horthiste!

Glasul info

După evenimentul de ieri de la Carei, unde președinta Ungariei, Katalin Novak, a întreprins o vizită cu caracter iredentist, provocator, participând la inaugurarea unui monument dedicat unui poet maghiar care a scris versurile imnului Ungariei (n.r. vă puteți imagina un monument dedicat lui Andrei Mureșanu pe teritoriul Ungariei?), pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Carei, administrată ‘”pe persoană fizică” de către primarul evazionist al UDMR-ului de la Carei, Ing. Eugen Kovacs, cunoscut și sub numele de scenă ca “Jeno Kovacs”, apare un material care amintește de expulzarea românilor din Transilvania din timpul ocupației horthiste!

După Dictatul de la Viena de la 30 august 1940, românii care nu au fost măcelăriți în cadrul epurărilor etnice întreprinse de către armata horthyistă care a ocupat Transilvania de Nord, au fost expulzați din acest teritoriu ocupat prin forță și crime de către Ungaria, dar nu înainte de a fi torturați și forțați să semneze niște declarații prin care erau obligați să-și cedeze “voluntar” toate proprietățile și agoniseala de-o viață, statului maghiar.

“Pe această cale, doresc să le mulțumesc careienilor care au fost prezenți ieri la dezvelirea statuii poetului Kölcsey Ferenc în fața Primăriei Carei, eveniment pe care l-au onorat cu prezența lor președintele Ungariei, Novák Katalin, viceprim-ministrul Guvernului României, Hunor Kelemen, alături de numeroase alte oficialități de rang înalt.

Le mulțumesc careienilor care nu au răspuns provocărilor naționaliste, dând dovadă de bunul simț și respectul reciproc ce caracterizează orașul nostru multietnic și multicultural. Le mulțumesc și careienilor de etnie română care nu s-au lăsat antrenați în acțiunile huliganice organizate de o familie care nu își găsește locul în orașul nostru.

Mă simt obligat să fac precizarea că acel grup de 30-40 de scandalagii nu poate fi identificat cu poporul român. Este vorba doar de o mână de scandalagii, cu mentalitate și comportament de Evul Mediu. Un asemenea comportament nu caracterizează românii adevărați.

Le mulțumesc și forțelor de ordine pentru modul în care au acționat, reușind să preîntâmpine eventuale violențe, care ar fi afectat și mai mult imaginea orașului nostru.

Trecând peste toate acestea, orașul Carei se poate mândri cu o nouă statuie, cea a poetului și omului politic Kölcsey Ferenc, autorul Imnului Ungariei, care s-a născut la Săuca și a fost notar șef al comitatului Satu Mare, ce își avea atunci reședința în Carei. Urmează să dezvelim în centrul Careiului, în cursul verii, și o statuie a pictorului, sculptorului și graficianului Aurel Popp.

Cu respect,

Primar

Ing. Eugen Kovacs”, se arată în comunicatul absolut mizerabil publicat pe pagina de facebook a primărei Carei

Astăzi, ne trezim din cu același gen de practici, respectiv cu un primar care ar vrea să scape din orașul său de o familie de români patrioți, respectiv de familia Ciută. Este o remarcă abominabilă, reprobabilă, care dovedește că primarul din Carei consideră că românii sunt niște cetățeni de calitate inferioară, de mâna a doua sau a treia, care nu-și “găsesc locul” în urbea sa, trecută pe persoană fizică.

Condamnăm această atitudine abjectă, revanșardă, amintind de perioada horthyistă! Rușine primarului din Carei! Rușine președintelui și guvernului României!

PS: Un alt aspect mizerabil este faptul că pe pagina de facebook a Primăriei Carei nu sunt permise comentariile cetățenilor, opinia cetățenilor fiind refuzată, pe bani publici! Ei sunt doar niște plătitori de taxe și impozite, și din patru în patru ani li se cere votul, dar nu și opinia!?


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns