Mărturii despre Județul Gorj în PRIMUL RĂZBOI MONDIAL. Document nr. 157/ 5 mai 1917

Soldați la Podul Jiului / magazincritic.ro

Primăria Oraşului Târgu Jiu                                                                           No. 157/1917 Mai 5 Onor

COMANDANTUREI GERMANE

Etapa No. 264 Gorj

  Pentru a nu lăsa în stagnare învăţământul din acest judeţ în toate ramurile lui, am dori ca pe lângă deschiderea şcoalelor primare să binevoiţi a da aprobare de funcţionare şi Şcoalei de economie casnică din Tg. Cărbuneşti, şi cum localul unde funcţiona este ocupat de Comandantura Etapei Cărbuneşti, vă rugăm să încuvinţaţi cererea D-nei Directoare ca şcoala să fie mutată la Tg. Jiu – […](Ad. ulterior, cu cerneală neagră: „cerere anexată în original”).

Pentru a se putea instala această şcoală, Primăria este hotărâtă, cum era şi mai înainte să’i vie în ajutor cu localul […](Iniţial scris „şi alte ajutoare până la suma de lei … pentru a se putea pune în stare de funcţionare“, apoi tăiat.) necesar.

Deschiderea acestei şcoale în oraşul Tg. Jiu, unde este centrul judeţului, va duce mare folos părinţilor cari ar putea să-şi aducă mai cu înlesnire fetele la şcoală, pe lângă aceasta ar fi de folos şi orăşenilor pentru a-şi putea da fetele la şcoală, şi cu concursul acestei şcoale s’ar putea înfiinţa ospătării populare şi cantine şcolare pentru populaţia săracă a oraşului.

Primar(lipsă semnătură)

SJAN Gorj, fond Primăria Orașului Târgu Jiu, dos. 7/1917, f. 8, orig., rom., dactilografiat.

Gabriel Sarcină, MĂRTURII DESPRE JUDEȚUL GORJ ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL, DOCUMENTE (1916–1919), Vol. I


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns