(R) Avem sindicate, avem societate civilă, avem cultură sau educaţie?

Foto: magazincritic.ro

   “Avem  doar trădători care pentru 15-25% indemnizaţie de conducere sau  funcţii în viitorul guvern trădează, ca de altfel de mii de ani… Avem oameni fără principii care pentru 50-100 de euro bonus la salariu sunt capabili să desfinţeze şcoli care îndeplinesc normele de funcţionare potrivit legilor în vigoare…
 
Avem oameni fără demnitate care pentru a fi în graţiile “gangsterilor” lovesc fără milă sub pretextul favorizării “binelui colectiv”. Şi dovezile moral-civice pot continua (şi asta nu că n-ar fi şi cele concrete, dar noi cei mici nu putem avea acces la ele). Este limpede că aceste dovezi nu pot avea efect datorită traficului de influenţă generat de manipularea mediatică. Istoria presei arată că încă din epoca modernă trusturile mediatice nu erau altceva decât elementele de campanie ale corporaţiilor mondiale care se luptau pentru supremaţie. Eventual multe din aceste corporaţii au fuzionat pentru “binele comun” şi pentru menţinerea unui monopol financiar-economic dirijat. Probabil globalismul contemporan este un efect al acestor fuzionări sau negociei tacite. Prin urmare nu avem nimic şi nu putem avea ceva decât legi scrise dar precise acolo unde trebuie aplicate. “(30 ianuarie 2014) 
 
   “Am fost şi noi  demni de munca noastră doar pentru o zi asta pentru cǎ în ziua următoare am fost deja umiliţi de opinia publică în fel şi chip de îţi era ruşine sǎ mai dai ochii cu cei cunoscuţi. Evident că educaţia pântecului şi a buzunarului specifică civilizaţiilor dispărute stă în mâinile unor parveniţi şi semidocţi care contribuie încet dar sigur la pierderea identităţii naţionale. Dar problema nu sunt ei, ci noi cei din sistem care ne pasǎ la fel de mult cum le pasă şi lor chiar dacǎ invocăm disproporţia dintre merit şi răsplată care contribuie la dezbinarea socială generală. Nu ne mai rǎmâne decât un Ţepeş care va veni când Dumnezeu va considera adică la sfârşitul veacurilor cǎci pedeapsa pentru genocid a naţiunii române n-a fost ispăşită şi nu va fi curând ispăşită.” (oct 2008 – după greva sindicală din învăţământ). Vă aduceţi aminte de greva din noiembrie 2013 – vreo diferenţă?

  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa/abonaContactați-ne oricând. Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă/integră, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns