BBC și Digi24 normalizează satanismul: Doar niște cetățeni iubitori de libertate care au parte de o reputație proastă

Sursa foto: Captura Digi24.ro

BBC este acuzată că normalizează satanismul, după ce acum câteva zile a publicat o relatare în care sataniștii sunt prezentați ca niște indivizi toleranți, care „cred în știință”.

Acuzațiile din spațiul online, inclusiv din partea unor voci cunoscute peste Ocean, precum scriitorul și jurnalistul american Rod Dreher, vin după un articol în care este prezentată, absolut pozitiv, reuniunea sataniștilor de la Boston de luna trecută. De altlfel și titlul este revelator, în sensul în care e menit să arate că ar exista niște preconcepții despre sataniști și că nu reprezintă adevărul: „Crezi că știi despre sataniști? Poate nu știi”.

Lepădarea de botezul creștin, crucile întoarse, paginile smulse ostentativ din Biblie sunt doar gesturi care „nu au rolul de a supăra pe cineva”.

Articolul nu uită să menționeze că, în ciuda retoricii și a simbolisticii sataniste, „membrii nu cred în satana și în iad. În loc, ei spun că satana este o metaforă pentru punerea la îndoială a autorității și pentru cei care cred în știință”.

Textul de pe BBC menționează, cu oarecare simpatie, că sataniștii susțin „accesul la avort”, dar și educația.

BBC menționează că membrii cultului satanic au lansat o carte pentru copii, „Noapte bună Bafomet”, care încorporează cele șapte „principii” ale acestora. (…) – integral pe R3media.


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns