Șocant, dar adevărat! Elon Musk a primit undă verde în SUA pentru experimente de implantare a cipurilor în creierul oamenilor

Foto: Pixabay

Firma de cipuri pentru creier a lui Elon Musk, Neuralink, spune că a primit aprobarea de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a efectua primele teste pe oameni, conform BBC.

O cerere anterioară a Neuralink de a obține aprobarea FDA a fost respinsă din motive de siguranță, potrivit unui raport din martie al agenției de presă Reuters, care a citat mai mulți angajați, informează R3Media.

Cipurile – care au fost testate pe maimuțe – sunt concepute pentru a interpreta semnalele produse în creier și pentru a transmite informații către dispozitive prin Bluetooth.

Experții au avertizat că implanturile cerebrale Neuralink vor necesita teste extinse pentru a depăși provocările tehnice și etice.

De asemenea, Elon Musk a sugerat anterior că tehnologia propusă ar putea ajuta la atenuarea preocupărilor cu privire la concurența dintre oameni și inteligența artificială.

Neuralink a vorbit despre „un prim pas important care va permite într-o zi tehnologiei noastre să ajute mulți oameni”.

Aprobarea a fost „rezultatul muncii incredibile a echipei Neuralink, în strânsă colaborare cu FDA”, mai spune compania.

Firma a promis mai multe informații „în curând” despre planurile de înscriere a participanților la proces.

Neuralink promite că „siguranța, accesibilitatea și fiabilitatea” sunt priorități în timpul procesului de implementare.

Anunțul companiei privind aprobarea FDA pentru testele pe oameni succede unui anunț recent despre o reușită similară care implică implanturi cerebrale, efectuată de cercetători elvețieni.

Un bărbat paralizat din Olanda a putut să meargă din nou datorită unui sistem de implanturi care îi transmit fără fir gândurile către picioare. Preluare R3Media.


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns