Cum a făcut guvernul demisionar Ciucă o afacere excelentă din greva profesorilor pe mâna unor lideri de sindicat

Buletin de Carei

Pe mâna unor lideri de sindicat și a unor președinți eterni ai asociațiilor de părinți, guvernul demisionar Ciucă a făcut o afacere excelentă din greva profesorilor. Întrucât o lege din 2021 suspendă (neconstituțional) salariile pe perioada grevei, fiecare profesor a pierdut, în medie, 3000 de lei pe timpul grevei. Dacă presupunem că au fost în grevă 150.000 de profesori, înseamnă că guvernul tocmai ce a economisit 450.000.000 de lei, deci cca 90.000.000 de dolari.

Cam cât să îi ajungă de 5 tancuri Abrams.

Care tancuri Abrams, apropo, sunt atât de grele încât niciun pod din România nu ar fi suficient de solid ca să permită trecerea lor în coloană, adică rapid, cum se face la război.

Pe mâna zișilor lideri, profesorii au cam făcut grevă degeaba, sacrificiile lor și protestul lor fiind inutile. Că să primească în octombrie 700 de lei suplimentar la leafă (chestie pur teoretică, de altfel), profesorii au pierdut azi 3000 de lei. În plină criză alimentară și a datoriilor bancare (dublate după plandemie).

Aceeași lideri au asigurat și caracterul lin și cert al afacerilor statal – corporatiste – hoțești din plandemie. Școala a fost aproape distrusă, de dragul unor experimente sociale, psihologice și sanitare pe copii, profesori și părinți, precum și în scopul unor afaceri veroase cu măști, teste, vakseenuri inutile, școală și muncă on line, tablete și oengism progresist deșănțat.

Sper că profesorii nu vor uita că acești lideri eternizați pe post pot fi demiși și înlocuiți cu lideri care trăiesc în 2023, iar nu în 1991.

Sper, de asemenea, ca profesorii să nu uite că sunt 150 de mii și că pot recupera acei 3000 de lei în justiție, în procese colective.

Și mai sper să nu uite pe cine au votat în 2019.

Dacă vor fi uitat, experimentul se va repeta.

Avocat Gheorghe Piperea


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns