Lovitură de stat în Rusia: Prigojin a declanșat o revoltă armată și spune că nu va asculta de ordinele lui Putin. Trupele Wagner se îndreaptă spre Moscova | VIDEO

R3Media

ACTUALIZARE 13:30 În prima sa reacție după discursul lui Putin, Evgheni Prigojin a declarat că nu se va preda și că președintele rus „se înșeală grav” când îi numește pe luptătorii săi drept „trădători”, informează R3Media.

Conform The Telegraph, Prigojin a spus că „nimeni nu se va preda la cererea Președintelui, a FSB, a nimănui”.

Se pare trupele Wagner se îndreaptă spre Moscova. Rețelele sociale sunt pline de imagini cu trupe wagner despre care se spune că se îndreaptă spre Capitală.

Apar imagini cu baricade militare ridicate în jurul Moscovei de către armata rusă.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Situația politică a explodat în Rusia, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Liderul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, a declanșat o revoltă armată împotriva conducerii, inclusiv a președintelui Vladimir Putin.
Totul a pornit de la acuzațiile aduse de Prigojin liderilor armatei ruse, pe care i-a acuzat de bombardarea pozițiilor oamenilor săi din Ucraina.

Imediat a anunțat începutul „eliminării răului”, referindu-se la conducerea militară, în frunte cu ministrul Serghei Șoigu. Trupele lui Prigojin au intrat în Rusia și au ocupat orașul Rostov-pe-Don.

Liderul paramilitar s-a filmat la sediul Districtului Militar Sud, care are sediul chiar la Rostov, afirmând că este ocupat de oamenii săi. (Vezi: aici)

Pe rețelele de socializarea au apărut imagini cu trupele Wagner ocupând poziții și zona Voronej.

Reuters relatează că trupele Wagner au ocupat anumite locații din Voronej, dar nu poate confirma aceste informații. La rândul său, guvernatorul regiunii spune că armata rusă „ia măsurile necesare”, conform Mediafax.

Integral pe: R3Media.


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns