Uneori, din mâinile Ei de vrăjitoare iese o lumină verde și lucrurile Ei cad brusc în păcat, părăsindu-și firea.

Foto: Crin-Triandafil Theodorescu

Uneori, din mâinile Ei de vrăjitoare iese o lumină verde și lucrurile Ei cad brusc în păcat, părăsindu-și firea.

Eșarfa de mătase țopăie isteric, sărind de pe șifonier pe pat, dizlocându-mi, odată cu salteaua, ultimele răbdări din rezerva personală. Îi știu bine năravul, va mai fâlfâi un timp prin preajmă, dându-și importanță exagerată, apoi se va spânzura de clanța paradisului, semnalizând gălăgios aterizările matinale ale escadrilelor de îngeri care se întorc dimineața la bază, cu aripile încărcate de polenul visurilor mele.

Peria de păr se apucă de grohăit și se strecoară subversiv, ca un soldat sub focul inamic, în salturi mici, până în culcușul dintre clavicula Ei și perna aia care miroase a păr înmuiat în mări exotice, uneori înfigându-și acele de arici chimic în coasta mea importată adamic. De peria Ei mi-e cel mai frică, am o bănuială serioasă că ar fi însărcinată și într-o dimineață mă voi trezi în pat cu vreo duzină de perii mai mici, molfăind fire de păr rezidual de culoarea vulcanilor mânioși.

Și-ar mai fi ciorapii ăia de mătase, doi șerpi cu gura plină de ispite, și-ar mai fi ceva de care tac de frică să nu devină realitate.

Dar dintre toate astea care mișună de colo-colo, cei mai lipsiți de educație sunt pantofii albaștri, croiți (într-un moment de sărăcie lucie, aproape exemplară) dintr-un petic de cer egeean. Ieri, când ne-am întors de la biserică, s-au apucat de v-ați ascunselea prin casă, încurcându-se obraznic printre picioarele mele, sfidându-mi bătrânele sandale înțelepte, care stăteau la un taifas contemplativ și oriental, până ce au leșinat de oboseală un pantof hăis și celălalt cea și-au adormit ca doi copii în prispa bunicilor de la țară.

Și printre toate chestiile astea făcute insule cu soare, eu, adulmecându-i amprentele pe zăvoare și oglinzi bătrâne și cu dioptrii multe, beat grecește de Ea ca de-o zi de vacanță fără ceas și fără bilete de întors.

de Crin-Triandafil Theodorescu


Pentru o presă întru adevăr, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo.

Lasă un răspuns