Acum puteți asculta! Ion Gavrilă Ogoranu. Teatru radiofonic de excepție. Șase piese pentru sufletul și demnitatea românească

Grupul Ogoranu

După ani de zile în care nu au mai fost difuzate, cele șase piese de teatru radiofonic dedicate biografiei marelui luptător anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu sunt acum, în Anul Centenar Ogoranu, la dispoziția publicului. Păstrăm o nesfârșită recunoștință maestrului Ion Costin Manoliu, autorul scenariului care a stat la baza acetei realizări de excepție a Teatrului Național Radiofonic din cadrul Radio România. Cele șase piese de teatru, realizate în perioada decembrie 2007 – ianuarie 2009, cu participarea extraordinară a luptătorului anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu, sunt concepute pentru a putea fi difuzate fiecare individual. Înregistrările cu eroul anticomunist au fost realizarte de dl Costin Manoliu în chiar casa acestuia din Galtiu, jud Alba, în ultimul său an de viață.

În prezent, difuzarea lor este oprită, considerându-se (fără temei, credem noi) că ar intra sub incidența Legii 217/2015 care a completat OUG 31/2002. Am considerat că punerea în circuitul public a acestui inestimabil tezaur radiofonic, atât de necesar bunei cunoașteri a unui episod itoric de excepție – Rezistența armată anticomunistă din România – constituie o datorie de onoare, mai cu seamă că ne aflăm în Anul Centenar Ion Gavrilă Ogoranu.

Vă dorim audiție plăcută.

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

Florin Dobrescu, secretar

Accesează AICI playlistul cu cele 6 piese de teatru


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonaţi-vă. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook.
  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns