Continuă Întâlnirea Tinerilor Ortodocși la Timișoara!

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși la Timișoara / Ziarul Lumina

Deschiderea oficială ITO 2023 a avut loc, joi, 31 august, în timp ce vineri, 1 septembrie,  Sala Sporturilor „Constantin Jude” din municipiul Timișoara a găzduit primele două sesiuni de conferințe pe teme istorice, culturale și duhovnicești susținute de personalități de seamă din lumea academică și din cea bisericească, transmite R3Media.

La aceste conferințe au participat peste 3.500 de tineri, de notează Ziarul Lumina.

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din municipiul Timișoara, cunoscută și ca Sala Olimpia, a găzduit vineri, 1 septembrie, primele două sesiuni de conferințe pe teme istorice, culturale și duhovnicești susținute de personalități de seamă din lumea academică și din cea bisericească. Cei peste 3.500 de tineri participanți au ascultat prelegerile cu interes și entuziasm. A doua zi a ITO 2023 se încheie prin participarea lor, la Catedrala Mitropolitană, la slujba Privegherii și la Sfânta Liturghie.

Sala Olimpia din municipiu a devenit neîncăpătoare în dimineața acestei zile, atunci când delegațiile de tineri din toată țara și din străinătate s‑au adunat pentru a asculta cu interes prelegerile pregătite cu multă atenție de organizatori pentru ei. Alături de aceștia s‑au aflat ierarhi români și străini, numeroși clerici, precum și reprezentanți ai autorităților. Înainte de debutul evenimentelor, participanții au avut ocazia de a admira, la intrarea în sală, o frumoasă expoziție de icoane pe sticlă, sculpturi și costume tradiționale românești, rod al lucrării unor meșteri populari și creatori de excepție. Înainte de debutul conferințelor, un sobor de preoți a săvârșit slujba de Te Deum la începutul anului bisericesc, mulțumind lui Dumnezeu și rugându‑se pentru revărsarea binecuvântării Sale asupra tuturor celor aflați de față.

Pentru început, Înaltpreasfințitului Părinte Joachim, Mitropolit de Prousa, a transmis tinerilor ortodocși prezenți mesajul Sanctității Sale Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic, care i‑a felicitat pe organizatorii acestui eveniment de anvergură și a evidențiat rolul deosebit pe care generațiile tinere îl au în viața Bisericii: „Sanctitatea Sa subliniază întotdeauna tinerilor locul și rolul pe care îl ocupă în trupul teandric al Bisericii, potrivit darului pe care fiecare l‑a primit sau îl va primi în viitor de la Dumnezeu. Sanctitatea Sa îi invită neobosit pe tinerii ortodocși să recunoască cât mai curând talentul lor deosebit și rolul lor în Biserică și să răspundă cu bunăvoință chemării lui Dumnezeu. Potrivit mesajului Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe desfășurat în anul 2016 în insula Creta, Biserica Ortodoxă se adresează tinerilor care caută o plenitudine de viață plină de libertate, dreptate, creativitate și iubire. Ea îi invită să se unească în mod conștient cu Biserica lui Hristos, Cel care este Adevărul și Viața. Îi invită să vină, oferind trupului eclesial vitalitatea, preocupările și așteptările lor. Tinerii nu sunt numai viitorul, ci și prezentul dinamic și creativ al Bisericii atât la nivel local, cât și mondial”. Integral pe: Ziarul Lumina

Programul manifestării se regăsește pe ito2023timisoara.ro.

Citeşte mai multe despre:   ITO  –   conferinta


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns