BNR a lansat o emisiune numismatică cu tema 20 de ani de la adoptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului imaterial

Foto credit: Banca Națională a României

Banca Națională a României (BNR) a lansat săptămâna trecută în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „20 de ani de la adoptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial”, informează Basilica.

Moneda lansată începând cu 2 octombrie este realizată din argint de puritate 999% și are valoarea nominală de 10 lei. Tirajul maxim pentru această emisiune numismatică este de 5.000 de bucăți, transmite BNR.

Aversul monedei prezintă modele de cusături tradiționale românești, având inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei este reprezentată de Regina Maria purtând ie, semnătura reginei și inscripțiile „20 DE ANI DE LA ADOPTAREA CONVENTIEI PENTRU SALVGARDAREA PATRIMONIULUI CULTURAL IMATERIAL” și „ARTA CAMASII CU ALTITA – ELEMENT DE IDENTITATE CULTURALA”.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Mai multe informații aflați aici.


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns