Gorjule, Mândrule! Biruitorii

Muzeul Județean Gorj / magazincritic.ro

În perioada interbelică, precum și cu mai multă vreme înainte de aceasta, erau la modă excursiile organizate de către cadrele didactice cu elevii din diversele școli gorjene, mai ales de cei din urbea târgujiană.

Într-o astfel de aventură de neuitat, în data de 23 aprilie 1937, „un grup de 26 elevi din clasele VII-VIII de la Liceul «Tudor Vladimirescu» din Târgu Jiu, însoțiți de profesorii Theodor Gâlcescu și Albert Psheidt, au făcut o frumoasă excursiune pe Defileul Jiului până la Petroșani”.

Spre plăcuta noastră surprindere, în locația „stadionului de sport al societății «Petroșani» au organizat împreună cu echipa «Jiul» a Liceului de Stat din acel oraș, un mach de foot-ball”. Așa cum a surprins la acel moment și cronicarul anonim al acestor rânduri, „machul s-a desfășurat în cele mai bune condițiuni, bucurându-se de o numeroasă asistență”.

Cu toate că „rezultatul s-a soldat cu 4-3 în favoarea echipei Liceului «Tudor Vladimirescu», publicul gazdă a făcut o caldă manifestație de simpatie Gorjenilor biruitori”. Mai apoi, ing. M. Bălănescu le-a oferit, în spiritul tradiționalei ospitalități ardelenești, o „masă la cazinoul minelor și toate înlesnirile pentru cunoașterea regiunii”!


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns