Expoziție. Peste 100 de obiecte militare expuse la Muzeul Geologic Național

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Descoperă peste 100 de obiecte militare din timpul Primului Război Mondial într-o expoziție documentară captivantă, organizată de Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” și Muzeul Geologic Național.

Expoziția își propune să aducă în prim-plan momente semnificative ale istoriei Primului Război Mondial și să ofere vizitatorilor o perspectivă amplă asupra evenimentelor din timpul Bătăliei pentru București, din toamna anului 1916.

Fii printre cei care descoperă obiecte valoroase, descoperite cu ajutorul detectorului de metale, brevete, medalii, hărți, fotografii, accesorii militare și uniforme de epocă. Un aspect deosebit îl reprezintă replicile istorice ale uniformelor Regelui Ferdinand I și Reginei Maria din timpul Primului Război Mondial.

Expoziția documentară cu obiecte militare din timpul Bătăliei pentru București este organizată de către Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” și Muzeul Geologic Național, în colaborare cu Asociația Detecții Gorj, Asociația cultural-istorică Pleniceanu și Asociația Cultural-Științifică „In memoriam Gh.M. Murgoci”.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc joi, 26 octombrie, începând cu ora 14.00, la Muzeul Geologic Național. Vă invităm să vizitați expoziția și să călătoriți în timp, explorând artefacte și obiecte care au aparținut combatanților din celebra bătălie pentru apărarea Bucureștiului.

Indiferent dacă sunteți pasionați de istorie sau pur și simplu doriți să vă bucurați de o experiență culturală nouă, această expoziție vă va oferi ocazia de a vă apropia mai mult de trecutul nostru, de a învăța și de a admira obiectele care reconstituie istoria tumultosului an 1916.


  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns