Proiect important al Primăriei Polovragi! Promovarea imaginii României, scopul principal

paginaolteniei.ro

Primăria Polovragi a lansat Proiectul „Artă și Meșteșug de Ziua Națională a României”, ediția a II-a,  finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Valoarea finanțării este de 111.910 lei, fondurile fiind destinate promovării imaginii României în afara granițelor. „Proiectul contribuie  la îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a elementelor identitare românești (tradiții, obiceiuri, personalități  culturale, evenimente naționale importante) pentru un număr de 100 de copii din comunitățile românești din Salonic și Atena, prin participarea acestora la demonstrații, ateliere, spectacole susținute de artiști îndrăgiți de publicul iubitor de folclor: Maria Loga, Claudia Dascălu, Raluca Elena Ghișe, Amelia Carcalicea, Yasmine Polacek, Ștefan Popescu, Ion Drăgan, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Lătărețu” a Școlii Populare de Arte  „Constantin Brâncuși Târgu Jiu”, anunță Școală Populară de Arte Târgu Jiu.

Totodată, Ansamblul „Cheile Oltețului” al UAT Polovragi va pregăti suite de dansuri specifice tuturor regiunilor istorice românești reprezentate prin cântec în spectacol. – citește integral pe paginaolteniei.ro.


 MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns