Valentin Lazea (BNR), declarație șocantă: Să spunem poporului care urlă că trăim peste posibilități. Datoria externă am dat-o pe excursii, pe vile, pe vuitoane, pe maşini de fiţe

Rost Online

Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), consideră că România a ajuns la o datorie externă imensă, de peste 160 de miliarde de euro, deoarece toată lumea a trăit peste posibilități în ultimii 7-8 ani, iar banii împrumutați au fost dați pe excursii, pe vile, pe vuitoane, pe maşini de fiţe.

Potrivit lui Valentin Lazea, începând din 2016, toată populația României- bebeluşi, casnice, salariaţi, pensionari – a trăit peste posibilităţi.

„Noi trăim mai bine decât ne putem permite. Şi vedem lucrul ăsta, faptul că datoria externă a ajuns la 160 de miliarde de euro, adică 8.000 euro de bebeluş, bătrân, casnică sau salariat, fără ca de aceşti bani noi să fi făcut capacităţi de producţie din care să putem replăti datoria.

Am dat-o pe excursii, pe vile, pe vuitoane, pe maşini de fiţe şi aşa mai departe. Da, deci hai să-i spunem poporului care urlă că este împliat şi că e vai de capul lui şi că a trăit mai rău nu se poate de atât, să-i spunem că în ultimii 8 ani, noi toţi am trăit mult peste posibilităţi.

Nu există şi o repet, nu există metodă nedureroasă, de cum să spun, de a restrânge fiscalitatea. Oricum, unii sau alţii vor urla. (…)” – integral pe rostonline.ro.


 MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns