De departe, cea mai mare afacere a acestui ultim sfert de secol, în România, cu bani publici, deci sigură, a fost şi rămâne “Afacerea medicamentul”…!!!

Dacă în anii ’90 exista cel mult o farmacie de cartier, în oraşele mai mari şi una, două în oraşele mai mici, astăzi avem lanţuri de farmacii, naţionale, cu zeci de reprezentanţe în toate oraşele ţării şi tot avem cozi interminabile la medicamente…!!! Avem şi mari firme de import-export medicamente şi materiale sanitare…!!!

Apariţia reţetelor recompensate, a dat mâna liberă unui comerţ ultra înfloritor….comerţul cu medicamente!!!

Cauza: Întreţinerea/menţinerea unei stări precare de sănăntate  şi inadecvate a populaţiei, precum şi menţinerea sistemului de sănănte publică la un nivel precomatos, o moarte cerebrală a societăţii româneşti, un cancer întreţinut de elită politică infracţională a ţării… Nicăieri în statele civilizate şi democratice din Europa şi în lume,nu există atâtea farmacii şi lanţuri întregi de farmacii, precum există în România….

Este de-a dreptul cinic şi scandalos să-ţi faci o afacere, pe bani publici, pe spinarea unor oameni nevinovaţi şi mai ales aflaţi într-o stare de sănătate precară… Astăzi oricine poate înfiinţa o farmacie, nu necesită studii de specialitate (nu neapărat), un simplu SRL-u, doar fonduri să ai în rest totul se rezolvă… După ce ai deschis farmacia-butic, vânzările curg şnur. Se vând medicamentele, precum alimentele din supermarket şi poate şi mai şi, asta dacă analizăm câte farmacii există într-un oraş. Cu zecile au apărut, precum ciupercile după ploaie…!!!! Ce denotă asta, că există potenţial, că există un imens interes ca afarea să meargă ca pe roate….Mii şi milioane de reţete recompensate de stat, de acest stat oligarchic….De acest stat care întreţine în mod voit, o stare de boală şi de îmbolnăvire a tuturor cetăţenilor, de la bebeluşi până la octogenari(cei care mai apucă), toată lumea să fie bolnavă, pentru ca toată lumea să cumpere medicamente şi farmaciile să înflorească şi să întreţină acest mecanism infernal de autoimbolnavirea  populaţiei….!!!!

Încă o afacerea cu iz politcianist-mofiotic….Încă un cap de acuzare a tuturor politicienilor aflaţi vremelnic la cârma societăţii româneşti, indiferent de organizaţie politică şi indiferent de nume şi renume politic….TOŢI dar absolut toţi politicienii ultimilor 26 de ani ar trebui judecaţi pentru adevaratul genocid al populaţiei… Menţinerea unei stări de boală a populaţiei, la un nivel morbid, doar pentru a-şi satisfice interesele lor personale, cât şi al partenerilor lor, fii/fiice, fini, cumetri, unchi, mătuşe, etc… Căpuşe ale sistemului politico-mafiot!!!!

Milioane de euro, decontaţi de Casă Naţională de (Ne)-Sănăntate Publică, pentru medicamentele cumpărate prin farmaciile lor, pentru că majoritatea farmaciilor din sistem au un spate politic. Banii sustraşi cu acte în regulă din bugetele de asigurări de sănătate publică şi care în loc să meargă către dotările din spitale şi pentru materiale sanitare cât mai ales pentru o politică de prevenire a îmbolnăvirilor şi combatrea unor boli, merg acum la marile lanţuri de farmacii şi farmacii,cu un puternic iz politico-mafiot. Nu mai vorbim de accesul pe piaţă a medicamentelor care nu se mai folosesc pe piaţa internaţională, ori contrafăcute şi/sau a celor care de fapt trebuiesc testate şi care sunt aruncate la români pentru a se vedea urmările…!!!!

Afacerea medicamentelor este în strânsă competiţie cu afacerea asfaltatorilor şi drumarilor… Oricine  poate construi o şosea sau un drum public, pe bani de la buget şi/sau din proiecte europene, orice SRL-u de apartament…etc, la fel ca şi farmaciile!! Nu contează, doar banii să iasă. Nu contează rezultatul, că avem gropi în şosele şi/sau se surpă drumuri şi poduri, la câteva luni de la inaugurare, oricum nimeni nu răspunde pentru această stare de fapt. La fel şi cu farmaciile, ce contează că avem milioane de bolnavi în sistem, în fond sunt tot atâţia clienţi ai farmaciilor…!!!

Aşadar, politrucii ţării nu-şi pot permite sa aibă o populaţie sănătoasă, o politică de prevenire a imbolnavirlor cât si o politică de tratament adecvat in spitale….Asta ar însemna oameni sănătoşi, ce ar fi egal cu scăderea drastică a numarului de clienţi ai farmaciilor. Cine ar mai cumpăra medicamente???!!! Nimeni, nici un om sănătos nu-şi permite sa cumpere medicamente inutil. Şi atunci ar da faliment farmaciile iar afacerea cu medicamente nu ar mai fi rentabilă!!!!

Starea de sanantate precară şi de menţinerea îmbolnăviri societăţii, de fapt ce denotă, o stare de viaţă socio-economică proastă a întregii naţiuni, în tot ansamblul său…De la lipsa locurilor de muncă, sau a celor existente dar prost plătite, lipsa unui sistem real de asistenţă socială, grijile şi nevoile omului de rând, cu multe îndatoriiri şi aproape fără drepturi(există doar formal), apasă greu pe psihicul individului, conducând aproape ireversibil la îmbolnăviri/accidente şi care de cele mai multe ori duc la deces…

Dar, făcând o statistică simplă, a tuturor reţetelor recompensate pe an calendaristic şi pe ţară, vom vedea clar câte milioane de oameni sunt suferinzi şi câte milioane de indivizi, trec prin acest sistem anual şi apoi dispar, neregăsindu-se pe lista acelor persoane, recuperate şi/sau vindecate, decât extrem de puţini, în raport cu cât consumă statul pentru medicametele pacienţilor.Foarte mulţi indivizi devin cilenţi pe viaţă ai acestor farmacii.

Prin urmare, am putea să ne întrebăm: Pentru ce mai există Ministerul Sănăntătii, când numărul pacienţilor este aproape egal cu numărul de locuitori ai ţării????!!! Poate ar fi mai bine să fie desfiinţat definitiv şi reînfiinţat sub altă titulatură… Ministerul Îmbolnăvirii Naţionale!!!


  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns