Despre planul ONU de a controla discursul online

Ilustraţie (The Epoch Times)

O agenţie a Naţiunilor Unite a dezvăluit un plan de reglementare a reţelelor de socializare şi a comunicării online, luând măsuri drastice împotriva a ceea ce descrie ca fiind „informaţii false” şi „teorii ale conspiraţiei”, stârnind îngrijorare în rândul susţinătorilor libertăţii de exprimare şi a unor parlamentari americani seniori, informează Epoch Times.

În raportul său de 59 de pagini publicat luna aceasta, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Cultură şi Ştiinţă (UNESCO) a prezentat o serie de “măsuri concrete care trebuie să fie puse în aplicare de toate “părţile interesate”: guverne, autorităţi de reglementare, societate civilă precum şi de platforme social media”.

Sugestiile includ impunerea unor politici globale, prin intermediul unor instituţii precum guverne şi corporaţii, menite să oprească răspândirea diferitelor forme de discurs, promovând în acelaşi timp obiective ca “diversitatea culturală” şi “egalitatea de gen”.

În special, agenţia ONU urmăreşte să creeze un “internet al încrederii”, vizând ceea ce numeşte “informare eronată”, “dezinformare”, “discursuri instigatoare la ură” şi “teorii ale conspiraţiei”.

Printre exemplele de exprimare care au fost semnalate pentru cenzurare sau restricţionare se numără preocupările legate de alegeri, măsurile de sănătate publică şi acţiunile de susţinere care ar putea constitui “incitare la discriminare”.

Criticii avertizează că acuzaţiile de “dezinformare” şi “teorii ale conspiraţiei” au fost folosite din ce în ce mai mult de forţele puternice din guvernul SUA şi de Big Tech pentru a reduce la tăcere informaţiile adevărate şi chiar discursul politic esenţial. Integral pe: Epoch Times


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns