SUA s-au opus prin veto cererii Consiliului de Securitate al ONU de încetare a focului în Gaza

Statele Unite ale Americii s-au opus, prin veto, o cerere a Consiliului de Securitate al ONU privind o încetare imediată a focului Gaza, relatează News.ro, citând Reuters.

Luptele au escaladat şi bilanţul victimelor palestiniene a crescut vineri, Israelul lovind enclava de la nord la sud, într-o fază extinsă a războiului de două luni împotriva grupării islamiste Hamas. Luptele au escaladat şi bilanţul victimelor palestiniene a crescut vineri, Israelul lovind enclava de la nord la sud, într-o fază extinsă a războiului de două luni împotriva grupării islamiste Hamas.

Denunţând un “coşmar umanitar în spirală”, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că niciun loc din Gaza nu mai este sigur pentru civili, cu câteva ore înainte ca SUA să se opună prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate, susţinută de marea majoritate a membrilor săi, care cerea o încetare a focului umanitar în Gaza.

Votul a lăsat Washingtonul izolat din punct de vedere diplomatic în cadrul Consiliului format din 15 membri. Treisprezece membri au votat în favoarea proiectului de rezoluţie înaintat de Emiratele Arabe Unite, în timp ce Marea Britanie s-a abţinut. Adjunctul ambasadorului SUA la ONU, Robert Wood, a declarat în faţa Consiliului: “Nu susţinem apelul acestei rezoluţii pentru o încetare a focului nesustenabilă, care nu va face decât să planteze seminţele pentru următorul război.” Integral pe: News.ro


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns