În zilele noastre, mai toată lumea vorbește despre vize. Indiferent că e vorba de o viză pe carnetul de șomer, pe o autorizație de construcție, pe o adeverință medicală, tot viză este. Și viza pentru Canada, tot viză se numește. Și, pentru a primi o astfel de viză, aplicanții trebuie să fie eligibili. Adică să îndeplinească niște condiții sine qua non.

Câți dintre noi, însă, ne gândim la o “viză” mult mai importantă, capitală pentru viața unui creștin, și anume viza pentru viața veșnică ?? Și, mai cu seamă, câți dintre noi împlinim condițiile fără de care nu vom primi viză pentru Împărăția cerurilor ?

Trăim de pe o zi pe alta, suntem pribegi pe Pământ și, totuși, ne comportăm ca și cum viața noastră terestră ar fi veșnică; cum ar fi lumea, dacă am lua mai mult aminte la efemeritatea vieții noastre și dacă ne-am strădui mai mult să împlinim poruncile lui Hristos, fără de care s-ar putea să nu primim viza pe care cu toții ne-o dorim ?

Acesta este și sensul urării făcute de un Părinte drag al contemporaneității: “Mânca-v-ar Raiul !”; cu alte cuvinte – “Da-v-ar Domnul viză !”.

Să ne vedem Acolo !!

6 noiembrie 2016


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns