(+) 20 decembrie 2011 | Gheorghe Andreica – trecea la cele veșnice

Foto: anonimus.ro

EPILOG

– la volumul  „Mărturii… Mărturii… din iadul temnițelor comuniste”-

Cu 2000 de ani în urma, pe culmea muntelui Golgota era răstignit Hristos. Autorii crucificarii nu s-au multumit cu chinurile mortii pe cruce ci, plini de trufie, I-au zis în batjocura, râzându-I în fața:
-„Tu, care strici templul si-l zidesti la loc în 3 zile, mântuieste-Te pe Tine Însuti. Daca ești Fiul lui Dumnezeu, coboara-Te de pe cruce”.

La jumatatea secolului al XX-lea, pe culmea Golgotei românesti, era crucificat tineretul legionar. Nu s-au multumit miseii cu urgia „Pitestiului”, nici cu grozaviile „Gherlei”. Nu si-au astâmparat ura cu oroarea regimului aplicat în celelalte puscarii si lagare de munca. Au nascocit o batjocura noua. O umilinta mai mare decât ar fi putut vreo minte omeneasca sa imagineze: Autoponegrirea si „Cartea neagra”. Prin aceasta si-au confectionat, la crimele savârsite, un alibi pentru secolele viitoare.

Dumnezeu n-a îngaduit ca miselia sa stea în picioare. Iata-i pe misei în toata goliciunea lor. Iata-i demascati înainte de vreme, când victimele satanicului masacru mai traiesc si pot depune marturie.
Au stiut prea bine ca auto-ponegrirea nu este osândita de nici o lege juridica, de nici o doctrina morala. N-au stiut (sau n-au vrut sa stie) ca orgoliu si îngâmfarea vin de la Lucifer si sunt destinate înfrângerii. Smerenia, venind de la Dumnezeu prin Hristos, este sortita Biruintei.
-Vai vouă miseilor!
Priviti în dreapta si veti vedea cum sute de astri fierbinti apar pe cerul însângerat de voi. Sunt duhurile eroilor si martirilor ce nu au lasat armele din mâna.
Priviți si în urma voastră. Veti vedea cum cei care s-au predat voua, lasând armele jos, acum le ridica din nou.
Zadarnic tremurati! Singura voastra sansa este sa va ascundeti în lada de gunoi a istoriei, în gheena. Fiti siguri ca acolo nu o sa va caute nimeni.

Gheorghe AndreicaMiscarea.net


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns