General-Maior (rtr.) Radu Theodoru la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani

Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” transmite domnului General-Maior (rtr.) Radu Theodoru la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, cele mai calde gânduri și urări de sănătate, ani buni și aceeași putere de a păstra nestinsă flacăra românismului!

Președinte de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru, ne oferă, la cei 100 de ani, împliniți astăzi, 17 ianuarie 2024, o lecție de istorie pe care cei mai mulți dintre români nu par capabili să o înțeleagă. O analiză pertinentă a ceea ce se întâmplă astăzi cu România și românii, cu identitatea națională și viitorul unei țări care a abdicat de la valorile sale culturale și istorice, în favoarea modelelor occidentale prost înțelese și aplicate. „Țara asta Românească trebuie păstrată de noi, românii, cei autentic români, cei care avem rădăcini, cei care am fost la Mărășești, cei care am fost la Oituz, cei care am fost peste tot în istoria noastră și ne-am vărsat sângele! Părinții, bunicii, toți cei care sunt îngropați în brazda asta sfântă! Uniți-vă, lăsați orgoliile, lăsați tot ce vă desparte, avem un moment istoric: ori trăim și răzbim, ori pierim (…) Nu generația mea poate să mai facă ceva! Pe voi cade rușinea istoriei dacă pierdeți țara!”

General-Maior (rtr.) Radu Theodoru este astăzi un veritabil tezaur viu. Declară mereu, cu mare respect față de români și istoria poporului: „Pentru mine, zborul nu a fost o meserie, ci pasiunea mea existențială”. Aflat acum la vârsta de 100 de ani, Radu Theodoru continuă să creadă în patriotism: „E așa de simplu. Te naști. Nu este un adaus. Este foarte firesc. La mine se motivează și prin familie. Nu mă pot desprinde de pământul ăsta în care generații întregi de-ai mei sunt acolo, în iarba aia, frontul războiului”.

Radu Theodoru s-a născut la 17 ianuarie 1924 la Ineu, în județul Arad. Este un ofițer român cu o bogată carieră literară, cu numeroase premii și autor a nu mai putin de 80 de cărți. Este considerat unul dintre cei mai de seama scriitori postbelici din literatura română, îndeosebi în sfera romanului istoric, cu influențe din zona militară. Și-a dedicat cariera apărării țării, iar mai apoi păstrării vii a memoriei camarazilor de arme, a eroilor știuți sau nestiuți care de-a lungul istoriei prin faptă au fost mai presus de jurământul depus.

Semper fidelis Patriae!

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns