Conferința „Construim împreună pentru Viață” și Curs de formare, susținute de Alexandra Nadane la Craiova

mitropoliaolteniei.ro

Pr. Teodor Marcu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Departamentul de Tineret și Catehizare  a organizat în zilele de 13 și 14 martie 2024 o conferință pro-viață și un curs de formare privind consilierea femeilor aflate în criză de sarcină.

În seara zilei de 13 martie, la Centrul Preoțesc Renașterea, domnișoara Alexandra Nadane, Președintele Asociației „România pentru viață” și director al Centrelor ROUA din București, a susținut conferința „Construim împreună pentru Viață”. După rostirea rugăciunii, părintele Ștefan Bărbulescu, în calitate de inspector eparhial, a realizat o scurtă prezentare a invitatei și a temei propusă de organizatori.

În prima parte a conferinței, Alexandra Nadane a vorbit despre inițiativele pro-viață derulate la nivel național, în colaborare cu diferite instituții și asociații. Dincolo de multele provocări, care pot fi uneori copleșitoare, cel mai important este că unii oameni se implică și încearcă să conlucreze la binele semenilor noștri. În continuare, invitata a vorbit despre perioada de criză a femeilor care rămân însărcinate și care au nevoie de suport moral, emoțional și chiar material pentru a păstra sarcina în condiții decente. Din nefericire, nu de puține ori, unele femei aleg să facă întreruperi de sarcină. De aceea aceste activități pro-viață sunt dedicate femeilor în special și au ca obiectiv binele mamei și al copilului. În acest sens, implicarea tuturor celor care pot ajuta este un aspect important în soluționarea cazurilor critice. În ultima parte a întâlnirii, cei prezenți în sală au luat cuvântul și au adresat întrebări practice.

În dimineața zilei de 14 martie, în aceeași locație, invitata Alexandra Nadane a susținut un curs de formare privind consilierea femeilor aflate în criză de sarcină. Activitatea a avut ca prim obiectiv pregătirea voluntarilor pentru a putea oferi sprijin material și emoțional femeilor care se pot regăsi într-o asemenea criză existențială. (…) – integral pe mitropoliaolteniei.ro.


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns