15 aprilie 2024: Magazin media pentru o presă națională

culturavietii.ro

Vă recomandăm pentru ziua de astăzi la rubrica “Magazin media pentru o presă națională”, următoarele articole de presă:

MApN: Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, 15 aprilie, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadorul SUA în România, ES Kathleen Kavalec.

MAI: Marți, 16 aprilie 2024, ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, va efectua o vizită oficială în România în cadrul căreia este planificată o întâlnire bilaterală cu ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

MAI: În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 5.075 de evenimente, 3.458 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.617 circumscrise situațiilor de urgență.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control pentru 102.087 de persoane, care au intrat în țara noastră, dintre care 8.427 de cetățeni ucraineni.

Începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen, sens în care nu există o evidență a acestor pasageri.

Agerpres: După atacul de sâmbătă cu rachete şi drone asupra Israelului, Iranul a lansat o ofensivă diplomatică, purtând discuţii cu cel puţin nouă ţări cărora le-a transmis că obiectivul Teheranului era de descurajare şi că republica islamică va răspunde unor noi agresiuni israeliene, transmite luni EFE.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns