18 mai 2024: Magazin media pentru o presă națională

culturavietii.ro

Vă recomandăm pentru ziua de astăzi la rubrica “Magazin media pentru o presă națională”, următoarele articole de presă:

MAI: În perioada 13 – 14 mai 2024, la nivel național, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranţă publică, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. În cadrul acțiunii, au fost efectuate efectuate verificări în 405 stații de cale ferată și 409 trenuri de călători, fiind legitimate 2.641 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 310 sancțiuni contravenționale, dintre care 143 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, una la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 72 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 70.600 de lei. Integral pe: MAI

G4Media: Noua Caledonie este cuprinsă de violențe începând de luni, 13 mai, ca urmare a revizuirii constituționale dorite de guvern, dar contestate de facțiunea pro-independență. Revoltele s-au soldat cu moartea a șase persoane, patru civili și doi jandarmi, relatează Franceinfo.

Adevărul:”Trebuie să umplem rezervele (…) Există un număr semnificativ de brigăzi care sunt goale. Trebuie să o facem pentru ca băieţii (care sunt pe front) să poată avea rotaţii normale. Aşa se va îmbunătăţi moralul“, a spus el.

În acest context, președintele ucrainean a vizitat joi, 16 mai 2024, orașul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, într-o încercare de a întări moralul trupelor care se confruntă cu o nouă ofensivă lansată de armata rusă, potrivit Reuters. Integral pe: Adevărul


  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns