9 iunie: Sfântul Ierarh CHIRIL, Sfânta Muceniță TECLA, Sfânta Muceniță MARIAMNI, Sfânta Muceniță MARTA, Sfânta Muceniță MARIA

Trinitas TV / Sfântul Ierarh CHIRIL

Sfântul Ierarh Chiril a trăit în timpul împăratului Teodosie cel Mare (408-450), fiind nepotul de soră al lui Teofil, Arhiepiscopul Alexandriei, și urmașul acestuia în scaunul arhieresc. A fost apărător al dreptei credințe la Sinodul al III-lea Ecumenic, ținut la Efes în anul 431, și a osândit pe ereticul Nestorie, care nu numea pe Sfânta Fecioară Maria – Născătoare de Dumnezeu. S-a mutat în pace la Domnul.

Astăzi pomenim și pe Sfintele Mucenițe Tecla și Enata, care au pătimit în jurul anului 346 în zilele lui Sapor, împăratul perșilor. Aceste fecioare, împreună cu alte trei fecioare: Mariamni, Marta și Maria, lucrau ziua și noaptea poruncile lui Dumnezeu la biserica preotului Pavel din satul Aza. Însă pentru că Pavel era un preot bogat, pus în fața alegerii între Hristos și închinarea la idoli, a cedat insistențelor arhimagului împărătesc Tars și L-a hulit pe Hristos. Fiindcă Tars dorea averea preotului, l-a îndemnat pe Pavel să le taie cu sabia capetele celor cinci fecioare, acestea primind astfel cununa muceniciei. Apoi, noaptea, a trimis slugile să-l spânzure pe preotul Pavel, împlinindu-se astfel prorocia fecioarelor care i-au spus că va muri precum Iuda, vânzătorul lui Hristos. (Diac. George Aniculoaie, Ziarul Lumina)


  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns