Despre noi

Primul număr al revistei MAGAZIN CRITIC apare în luna martie 2007. Până în decembrie 2013 a fost doar o revistă acreditată de ISJ Gorj, unde au publicat zeci de profesori și elevi ai școlilor din județ. Revista era tipărită în maximum 100 exemplare și distribuită în școlile implicate în redactarea ei. Printre autorii importanți amintim:

  • prof. univ. dr. Ion Popescu Brădiceni, pr. prof. Ion Viorel Săpun, pr. Darius Costache, prof. Daniel Murărița, prof. Raț Jana Dana, prof. Cristina Cioabă, prof. Felix Godeanu, prof. Andrei Popete Pătrașcu, prof. Alexandru Florian Săraru, prof. Ciurea Cătălin, Costea Marius Cristinel, avocat Cătălin Pleșu, scriitor-artist Claudiu Dumitrache, prof. Mihai Floarea, pr. prof. Ionel Cioabă, prof. Monica Buțu, jurnalist/activist Radu-Bogdan Buțu, jurnalist Cristian Negrea, etc.

Din luna decembrie 2013 și până în prezent apare ca revistă electronică de cultură și ziar online cu orientări conservatoare, naționaliste și creștin-ortodoxe, etc. Grație noului redactor-șef al revistei, Lăcrimioara Iva, până în prezent au publicat la noi sute de scriitori și poeți din diaspora. Ziarul online reprezintă opiniile membrilor și colaboratorilor EURO EDUCATION FEDERATION în relațiile cu alte instituții și organizații naționale și internaționale.

  • Prin decizia din 13.05.2014 CENTRUL NAŢIONAL ISSN – BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI a înregistrat publicația și în variată online respectând Legea nr. 111/1995 republicată și Legea nr. 186/2003, privind promovarea culturii scrise după cum urmează:

Magazin critic (online) = ISSN 2360 – 3321 / ISSN–L 1842 – 8541

La data de 8.08.2019, echipa noastră a înființat departamentul Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România, alături de alte publicații celebre, precum: Cutezător,  Europa Ortodoxă, Glasul info, Revista Sapio, Piese de Puzzle, Solitudinea, Zîmbet de copil și Radio Amen.

Vechiul site: magazincritic.wordpress.com

Susținem libertatea de expresie, de adunare și dreptul fiecăruia de a se face auzit. Oferim o voce celor care nu sunt luați în seamă. Nu avem sprijin de la moguli, corporații media sau politicieni. Respingem orice amestec al politicului, indiferent de ideologie, în activitatea jurnalistică. Cu ajutorul echipei EURO EDUCATION avem acces la informații din mai multe țări afiliate la proiectele noastre statutare. Conform legilor în vigoare orice persoană vizată de unele dintre articolele noastre poate să solicite drept la replică.


 RESPONSABILITATEA TEXTELOR PUBLICATE APARŢINE ÎN EXCLUSIVITATE AUTORILOR!


CONTACT:

Contact secretariat: contact@magazincritic.ro 


Suntem dispuşi a face schimb de link-uri sau bannere. Pentru advertoriale, specificaţi subiectul şi condiţiile impuse. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza sau de a alege colaborarea cu bloguri / site-uri sau cu anumiți vizitatori. Dacă vă plac articolele noastre, donaţi sau trimiteți articole pentru a putea menţine acest blog şi pagina de Facebook.


Mulțumiri partenerilor şi corespondenţilor noștri! 

Lasă un răspuns