Despre noi

Primul număr al revistei MAGAZIN CRITIC apare în luna martie 2007. Până în decembrie 2013 a fost doar o revistă acreditată de ISJ Gorj, unde au publicat zeci de profesori și elevi ai școlilor din județ. Revista era tipărită în maximum 100 exemplare și distribuită în școlile implicate în redactarea ei. Din luna decembrie 2013 și până în prezent apare ca revistă electronică de cultură și ziar online cu orientări conservatoare, naționaliste și creștin-ortodoxe, etc. Grație doamnei Lăcrimioara Iva, redactor-șef al revistei între anii 2020 – 2023, au publicat la noi sute de scriitori și poeți din diaspora. Ziarul online reprezintă opiniile membrilor și colaboratorilor EURO EDUCATION FEDERATION în relațiile cu alte instituții și organizații naționale și internaționale.

Printre autorii importanți amintim:

  • prof. univ. dr. Ion Popescu Brădiceni, dr. Firescu Albinel, pr. prof. Ion Viorel Săpun, pr. Darius Costache, prof. Daniel Murărița, prof. Raț Jana Dana, prof. Cristina Cioabă, prof. Felix Godeanu, prof. Andrei Popete Pătrașcu, prof. Alexandru Florian Săraru, avocat Cătălin Pleșu, scriitor-artist Claudiu Dumitrache, prof. Mihai Floarea, prof. Monica Buțu, Radu-Bogdan Buțu, jurnalist Cristian Negrea, jurnalist/activist Daniela Ciută, Pr. Alexandru Stănciulescu-Bârda, poet/activist Laurian Stănchescu, etc.
  • Prin decizia din 13.05.2014 CENTRUL NAŢIONAL ISSN – BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI a înregistrat publicația și în variantă online respectând Legea nr. 111/1995 republicată și Legea nr. 186/2003, privind promovarea culturii scrise după cum urmează:

Magazin critic (online) = ISSN 2360 – 3321 / ISSN–L 1842 – 8541

La data de 8.08.2019, echipa noastră a înființat departamentul Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România, alături de alte publicații celebre, precum: Cutezător,  Europa Ortodoxă, Glasul info, Gorj.online, National.info, Revista Sapio, Piese de Puzzle, Solitudinea, Zîmbet de copil și Radio Amen.

Susținem libertatea de expresie, de adunare și dreptul fiecăruia de a se face auzit. Oferim o voce celor care nu sunt luați în seamă. Nu avem sprijin de la moguli, corporații media sau politicieni. Respingem orice amestec al politicului, indiferent de ideologie, în activitatea jurnalistică. Cu ajutorul echipei EURO EDUCATION avem acces la informații din mai multe țări afiliate la proiectele noastre statutare. Conform legilor în vigoare orice persoană vizată de unele dintre articolele noastre poate să solicite drept la replică.


 RESPONSABILITATEA TEXTELOR PUBLICATE APARŢINE ÎN EXCLUSIVITATE AUTORILOR!

Potrivit art. 206 C.P., responsabilitatea juridică pentru conținutul articolului aparține autorului. Pentru articolele marcate specific, care reprezintă materiale publicitare, nu ne asumăm responsabilitatea pentru conținutul acestora. De asemenea, în cazul unor agenții de presă și personalități citate, responsabilitatea juridică le aparține. Pentru materialele preluate din alte surse, vom indica mereu sursa informației.


CONTACT:

Secretariat: contact@magazincritic.ro

telefon: 0728 35 34 41


Suntem dispuşi a face schimb de link-uri sau bannere. Pentru advertoriale, specificaţi subiectul şi condiţiile impuse. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza colaborarea cu bloguri/site-uri (imorale, ezoterice, oculte sau care promovează: băuturile carbogazoase, poker-ul/jocurile de noroc, pariurile sportive, cazinourile, alcoolul, tutunul, etc.) sau cu anumiți vizitatori.

  • Dacă vă plac articolele noastre, donaţi sau trimiteți articole pe e-mail: buturadub@gmail.com, pentru a putea menţine acest site şi pagina de Facebook.

Mulțumiri partenerilor şi corespondenţilor noștri! 

Lasă un răspuns