CONCERT EXTRAORDINAR! Véronique Thual Chauvel și Claire Lucie Chauvel din nou la Târgu-Jiu!

  Aseară, la ora 17.00, am fost invitați la un CONCERT EXTRAORDINAR susținut de Véronique Thual Chauvel la pian și Claire  Lucie Chauvel la vioară, cu participarea elevilor Școlii Populare de Artă: Maria Diana și Emilian Daniel Neagoe la PIAN. Redacția noastră a fost invitată în calitate de partener media, reprezentată de una din organizatoarele acestui eveniment, Prof. Dr. Mihaela Sanda Popescu. 

La 23 octombrie 2007, Lucie, Claire, Hervé și Véronique Thual Chauvel, intrau pentru prima dată, pe porțile Liceului de Muzică și Arte Plastice “Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu. Domnul director Gh. Vasiloiu m-a chemat să vedem despre ce e vorba. Atunci,Véronique ne-a arătat cu un gest timid, dar plin de adevăr, a sa “Carte de Aur” (Livre d’Or), plină cu afișe în miniatură care povesteau despre toate țările în care susținuse recitaluri. Familia Chauvel venea din Bretania: Hervé, profesor universitar la Facultatea de Drept și Științe economice, Lucie și Claire, încă eleve la Școala de Muzică din Centre Breton, iar Véronique, profesoară de pian și concertistă, angajată într-un program de recitaluri în toată Europa.” (Prof. Dr. Mihaela Sanda Popescu)

Programul concertului:

J. QUANTZ (1697 – 1713)

Trio sonate en mi mineur

Vivace – Presto

V. BEETHOVEN (1770 – 1827)

Opus 31 N°2 « La Tempête »
Allegro – Adagio – Allegretto grazioso

A. MOZART (1756 – 1791)

Adagio en mi Majeur K261

SCHUBERT (1797 – 1828)

13 variations sur un thème de Hüttenbrenner

G.P. TELEMANN (1681 – 1767)

Suite de Gulliver pour 2 violons

BRAHMS (1833 – 1893)

Rhapsodie opus 79 n°2

Evenimentul a avut loc la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

______________________________________________________________________________________________________

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

          

 

Lasă un răspuns