Un guvern infestat cu brambureală de “abramburică”!

  Nu a fost suficient că în anul 2009 “abramburica” a desființat “Școlile de Arte și Meserii”. Consecințele acestei măsuri politice sunt ilustrate limpede de Raluca Pantazi, scris pe 10 februarie 2014 pentru Hotnews. Strategia națională precizează că “un număr semnificativ de elevi” abandonează școala în clasele a IX-a și a X-a, astfel încât “peste 55.000 de copii în vârsta de 15 și 16 ani ajung să fie în afara sistemului de educație”. Ca să nu mai vorbim de consecințele sociale ale acestor ani de “coșmar” pentru viitorul educației românești. Dar nu mă pot abține să amintesc câteva exemple de care m-am lovit personal: 

 • profesori făcuți “la apelul de seară” și școliți la centrele universitare catalogate de opinia publică ca fiind noul “doi și un sfert”,
 • programe școlare neconforme cu cerințele europene,
 • șomeri cu diplome de liceu sau facultate- că de ce nu, “drăgăliță doamnă” să arătăm Europei că românii “e cei mai dăștepți dintre popoare”.
 • aruncarea Istoriei Naționale la lada de gunoi-prin studierea Istoriei Naționale cu o oră pe săptămână la liceele vocaționale care au obligatoriu această disciplină la examenul de Bacalaureat… și exemplele pot continua.

  Ideea articolului era că brambureala continuă prin revenirea pe scaunul ministerului (și sper pentru o perioadă cât mai scurtă!) a doamnei ministru. Dar, cea mai “șoc” veste este legată de simpatiile domniei sale față de legislația din învățământul japonez. Interesante aspirații are doamna ministru pentru educarea unui popor de “idioți cu diplome” – produsul “reformelor năstrușnice” ale domniei sale. Cu tot respectul pentru sexul feminin, doamnă ministru, cine vă recomandă pentru funcția asta? Partidul sau competențele educaționale? Sincer, vorba ardeleanului, “ș-apoi te mai duci acasă de-aicea?”


 • România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul! Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii pe numele Euro Education Federation. Romania needs an unpractical political and integrated press to ensure its future. We invite you to support us through donations under the name of the Euro Education Federation.
  • Cont IBAN RON: RO21BACX0000000907184000
  • Cont IBAN EURO: RO21BACX0000000907184001
  • Cont IBAN USD: RO21BACX0000000907184002

Pentru formular apăsațaici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?