Doctor pneumolog francez este anchetat pentru că nu crede în purtarea măștii: “Nu sunt extremist, dar purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează!”

RUPTLY

Medicul pneumolog Patrick Bellier a fost convocat în fața Consiliului departamental al Ordinului Medicilor din Franța, după ce le-a cerut pacienţilor săi să îşi dea jos măştile de protecţie, informează Mediafax.

Acesta a ajuns în anchetă după ce a fost reclamat de mai mulți pacienți, cărora le-a spus să dea jos măștile.

Foto: Le Progres

“Sunt pneumolog, trebuie să văd faţa oamenilor! Nu sunt extremist, dar purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează!”, a adăugat el, confirmând informaţiile din cotidianul regional Le Progrès.

Potrivit doctorului Bellier, care îşi bazează declaraţiile în special pe „scăderea curbelor de spitalizare”, „nu mai există epidemie” de Covid-19.

„Cu 7.000 de cazuri pozitive pe zi, nu există nimic! Sunt purtători sănătoşi, altfel ar trebui să fie plin de cadavre pe străzi!”, a declarat pneumologul.

„Masca ar fi trebuit să fie obligatorie în martie-aprilie”, susţine Patrick Bellier, care spune că obligativitatea purtării măştii „împiedică formarea protecţiei de turmă”. Pneumologul prezice că epidemia de coronavirus va dispărea „singură”, la fel ca gripa spaniolă de la începutul secolului al XX-lea, transmite R3media.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns