Poate fi justificată mitocănia lui Radu Tudor la adresa IPS Teodosie? Care sunt reacțiile Bisericii Romano-Catolice?!

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost insultat de către Radu Tudor, realizator la Antena 3. Domnia sa l-a făcut pe ÎPS Teodosie „un troglodit corupt, un personaj de Ev Mediu care face de rușine Biserica Ortodoxă Română”, transmite R3Media.

Jurnalistul a mai zis că ierarhul tomitan este „înapoiat”: „De ce se complace BOR cu asemenea figuri sinistre?! Știe acest înapoiat că milioane de români din Italia, Spania și alte țări se roagă în biserici catolice puse la dispoziție de autorități pentru slujbe ortodoxe? Câte evenimente de acest gen se petrec invers?”.

Mânia ziaristului de la Antena 3 a fost stârnită de un răspuns pe care ÎPS Teodosie l-a dat unui ascultător din Anglia, care l-a întrebat pe ierarh dacă este păcat că se duce la slujbele catolicilor, în zona sa nefiind nicio biserică ortodoxă.

Ierarhul Tomisului a răspuns că este păcat și că ar trebui ca respectivul să meargă totuși la orice biserică ortodoxă, indiferent că aparține de Biserica Greacă, Sârbă sau Rusă.

Afirmațiile ÎPS Teodosie sunt absolut normale din punct de vedere al învățăturii creștin-ortodoxe, care nu recunoaște altă Liturghie decât cea ortodoxă, informează R3Media. Cum era de așteptat, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, a avut următoarea reacție:

„Ne surprinde în mod neplăcut declaraţia ÎPS Teodosie de la Constanţa, că ar fi păcat pentru un ortodox să intre şi să se roage într-o biserică catolică, cunoscută fiind situaţia specială din Occident.   Peste tot în Europa, Biserica Catolică a întins o mână de ajutor Bisericilor Ortodoxe şi îndeosebi Bisericii Ortodoxe Române, oferindu-le spaţii necesare celebrărilor, în bisericile catolice. Cu ocazia vizitei Papei Francisc în România de anul trecut, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a recunoscut acest fapt şi şi-a manifestat recunoştinţa“, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice. Prin urmare, poate fi justificată mitocănia oricărui creștin la adresa IPS Teodosie?


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Author: Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: contact@magazincritic.ro

Lasă un răspuns