In Memoriam Experimentul Pitești: E rândul lui pentru dezvăluirea crimelor contra Umanității

Între Chin și Amin în regia lui Toma Enache

Experimentul de frangere a sufletelor de la Pitești este acolo în istoria noastra și acest act de genocid fizic, mintal și spiritual este în procesul de a fii dezvaluit omenirii de catre actori si un regizor a caror vocatie este de a folosi arta filmului înspre redarea realitatilor de martiraj al romanilor sub dictatura comunistă, informează Glasul info.

Victoria Baltag este primul regizor din România, aflata aproape de a realiza un film artistic de lungmetraj, cu fonduri din donații prin campanii de strângere de fonduri. Subiectul filmului, Experimentul Pitești, este unul dintre cele mai negre episoade din istoria României. De altfel, este realizat în memoria studenților care au pătimit la Pitești, între 1949 și 1951. Victoria a început să lucreze la acest proiect în 2014, a filmat în 2015, iar acum se află în post-producție.

Vezi aici

Below info about the Romanian director Victoria Baltag who is completing her feature film about the Pitesti Experiment, a little-known, dark part of Communist Romania’s recent history. Find out how to support her in this phenomenal project!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns