DISCRIMINARE! Un primar român din județul Satu Mare executat mediatic de presa de limbă maghiară!

Execuție mediatică a unui primar român din județul Satu Mare în presa de limbă maghiară și…de la tribuna Parlamentului României. Cică atribuirea numelui unei personalități românești unei școli din România este…antimaghiarism. Ceea ce ne duce cu gândul la afirmația consilierei UDMR din Carei, Venig Gabriella, care își motiva în 2015 refuzul amplasării unui bust al lui Mihai Eminescu la Carei prin faptul că acesta nu și-a adus contribuția la cultura locală. Noroc că între timp a aflat cine este Mihai Eminescu care are acum bust și la Carei, scrie Buletin de Carei.

Szilagyi Levente, liderul local al formațiunii UDMR, care a pierdut alegerile de primar, vorbește despre , ATENȚIE,  ,,un proces de românizare  agresiv,, din partea primarului Zenoviu Bontea care cu  „experiența în serviciul de informații militare în spatele lui” nu este  un adversar ușor de învins. Cu alte cuvinte, primarul Bontea este un adversar pentru UDMR și un factor de românizare! În traducerea articolelor din presa maghiară, pe care le oferim la finalul articolului, veți găsi toate afirmațiile candidatului UDMR. Inclusiv cea prin care a fost refuzată trecerea unui Cămin Cultural sub patronajul bisericii reformate.

Orice voce românească din județ care se ridică și dorește omagierea personalităților românești din România este supusă oprobiului public, linșată mediatic.

Primarul Zenoviu Bontea s-a remarcat mereu prin atitudinea total nediscriminatorie la adresa locuitorilor dar faptul că a militat pentru atribuirea de nume românești remarcabile unor instituții publice a atras mânia ONG-ului UDMR.

Totul a pornit de la o Hotărâre a Consiliului Local Păulești prin care se acordă nume ale  unor personalități românești instituțiilor ce aparțin de comuna respectivă. Avizul de legalitate a fost acordat și de Instituția Prefectului Satu Mare. Atribuirea  unor nume românești unor instituții din România a stârnit mânia reprezentanților  UDMR care au pornit  o adevărată execuție mediatică a primarului Zenoviu Bontea în presa de  limbă maghiară. Potrivit afirmațiilor domnului primar, până și parlamentarul sătmărean Magyar Lorand a avut o intervenție  în acest sens de la tribuna  Camerei Deputaților.

Aversiunea UDMR  față de  numele personalităților românești în județul Satu Mare din România atinge deja cote alarmante care ar trebui să fie remarcate și de conducerea statului român. Nu cu mult timp în urmă una din școlile gimnaziale din municipiul Satu Mare a primit numele de Rakoczi refuzându-se alăturarea numelui de Pintea Viteazul. Tot în municipiul Satu Mare este în plin proces de distrugere Centrul Civic construit acum 50 de ani de un renumit arhitect român, Nicolae Porumbescu iar Primăria condusă de un reprezentant al UDMR a dat în judecată Inspectoratul Școlar județean pentru că nu aprobă comasarea a două licee românești, adică Traian Vuia cu UNIO. La toate acestea se adaugă reducerea în județ doar a numărului claselor cu predare în limba română.

După o amplă modernizarea a întregii baze școlare din comuna Păuleşti (rebabilitare – scolii Ambud, reabilitare – scoala  Păulești, construcție școlă nouă la Hrip, clădire nouă grădinița din Hrip, clădire nouă grădinița din Ambud, reabilitare grădinița din Petin) urmând procedura legală Consiliul local Păuleşti a atribuit denumiri acestor edificii iar şcolii din Ambud (care avea denumirea unui pastor necunoscut ) i s-a atribuit denumirea Ion Barbu ( matematician român de renume).

De aici întreaga furtună mediatică declanșată împotriva primarului Zenoviu Bontea.

Scria cineva de antisemitism, de xenofobie și de legi împotriva celor care denigrează rromii? Pe când niște legi care să apere  românii din România de agresiunile unor minți înfierbântate? Integral pe Buletin de Carei


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Author: Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: contact@magazincritic.ro

Lasă un răspuns