Cum să alegeți TLD-ul perfect?

Foto: Glasul info

Cum să alegeţi TLD-ul perfect?

Un domeniu de nivel superior (Top-Level Domain sau TLD) este ultima parte a adresei unui site web – cunoscută pentru majoritatea utilizatorilor că extensia domeniului. Pentru majoritatea site-urilor web, TLD-ul perfect este .com, .net său .org – care sunt cele mai frecvent întâlnite, informează Glasul info.

Dar când utilizam ccTLD-uri (Country code Top-Level Domain) sau domeniile naționale de nivel superior, acestea se schimba in .ro, .de, .it .fr, etc. Aveți o varietate de optiuni pentru a gasi TLD-ul perfect pentru website-ul dvs.

Să luaţi o decizie atunci când aveţi de ales între sute de TLD-uri pe care le puteţi utiliza poate necesită mult timp. Prin urmare, cum alegeţi TLD-ul perfect pentru site-ul dvs. web?

Cum alegeţi TLD-ul perfect

Numele de domeniu este reprezentantul online al mărcii dvs. ceea ce înseamnă că trebuie să îi acordaţi importanță. Aceasta deoarece acesta va fi una dintre forţele dvs. motrice pentru marketing şi pentru a ajunge la un public mai larg.

Majoritatea mărcilor îşi vor alege propriul nume de marcă că domeniu de nivel secundar cu extensia .com. Cu toate acestea acest lucru nu este întotdeauna atât de uşor pe cât pare deoarece alegerea numelor de domeniu poate fi complicată.

Există cazuri în care un TLD generic .com pentru marca dvs. nu este disponibil şi va trebui să vă îndreptăţi către o altă extensie. Unele extensii nu sunt potrivite pentru anumite tipuri de proiecte şi se nste o nouă întrebare:

Cum alegem mai exact domeniul de nivel superior (extensia domeniului)?

1. Luati in considerare numele brandului dvs.

Dacă doriți să aveți succes în mediul digital website-ul dvs. este una dintre cei mai importanți factori. Acest lucru înseamnă ca un nume de domeniu web (inclusiv TLD-ul) afectează într-un mod sau altul modul în care publicul dvs. va percepe marca.

După cum am menţionat, .com este un TLD generic şi utilizat în mod obişnuit fiind cea mai populară extensie de domeniu. Extensiile alternative vă pot oferi însă oferi oportunităţi pentru atrage atenţia potenţialilor dvs. vizitatori.

Nu utilizaţi un TLD fără legătură cu numele dvs. de domeniu. Să presupunem că numele dvs. de domeniu preferat (şi numele companiei) este cheapclothes. Nu puteţi utiliza un TLD aleatoriu, cum ar fi .soccer deoarece nu are legătură şi nu înseamnă nimic pentru afacerea dvs. În schimb, dacă alegeţi una din extensiile noi de domenii precum .fashion (care are legătură cu brandul dvs.) veţi atrage atenţia publicului şi vă veţi îmbunătăţi imaginea.

În cele din urmă, TLD-ul dvs. contribuie direct asupra nivelului de încredere pe care îl oferă websitul dvs. pentru publicul şi vizitatorii săi. Există TLD-uri care pot fi percepute că nesigure sau care nu sunt demne de încredere, aşa că este important să fiţi atent şi la acest lucru. Integral pe Glasul info.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns