PARTIDE, ORGOLII, OAMENI

Nu vreau să mă gândesc cum ar fi arătat gestionarea acestei crize pandemice sub comanda PSD. Probabil toți oamenii ar fi fost testați, batrânii băgați cu forța în hoteluri de izolare. Sau poate am fi asistat din prima zi a ordonanțelor de urgență la o nouă revoluție de după ’89. Probabil scenariul ar fi fost mult mai dur, dube încărcate, închisori pline de oameni nevinovați, amenzi grămadă. Am fi fost cu toții curioși cum ar fi gestionat PSD-ul această criză, sau orice alt partid.

Mesajele lui Marcel Ciolacu, președinte PSD, sunt sinistre. În primul rând de unde bani pentru achiziția masivă a acestor teste, în al doilea rând de câți medici dispunem pentru a testa masiv și în al treilea rând, este libertatea oamenilor de a refuza aceste teste. Să nu mai vorbim de vaccinarea obligatorie, care ar fi cireașa pe tort. Unul din mesajele lui Ciolacu:

„Creșterea capacității de testare reprezintă condiția obligatorie pentru redeschiderea graduală a economiei. Este nevoie ca măsurile de protecție să meargă mână în mână cu o relansare treptată a anumitor sectoare de activitate. Ori liantul între aceste două lucruri extrem de importante este tocmai testarea masivă, care la noi lipsește și care pentru alte țări a stat la baza deciziei de relaxare a regulilor stricte”.

Streinu Cercel, o altă trompetă a PSD-ului, propune izolarea bătrânilor de la 65 de ani în sus să fie duși în spații special amenajate în izolare.

Din războiul acesta al presedintelui cu PSD, căci PNL nu există, iar dacă iese la prompter este de fapt vocea lui Iohannis, suntem sacrificați noi societatea. De ce trebuie noi să suferim, când puteam urma un model mai relaxant, cum este cel al Suediei, Cehiei, Lituaniei, Letoniei?

Ideea este că precedentul a fost creat. Iar precedent înseamnă tot acest scenariu care derulează din 16 martie, cu amenzi, cenzură la limita bunului simț, izolarea în casă, interzicerea cultelor religioase. Regimul acesta, cu bune sau rele, o va scoate la capăt, doar că modelul a fost lansat. Iar regimul care va veni îl va îmbunătăți și îl va înăspri, astfel încât oamenii să nu mai aibă nici cele mai elementare libertăți. Pentru toți a fost greu și ni s-a părut ciudat călcarea în picioare a libertăților de circulație, a activităților profesionale, religioase, educaționale etc.

Este doar o luptă surdă a partidelor sub chipul facerii de bine pentru societate, pentru ambițiile personale ale fiecărui partid, în care noi oamenii suntem doar materie de vot. Și atât. Dacă ar fi după noi, am iesi în stradă și am mătura cât ai clipi toate partidele politice.

Dacă există sau nu virusul, astea sunt povești pentru oamenii de rând. În spate, jocul este mult mai mare și mai global. Că este natural, sau inventat în laborator, el s-a transformat într-un joc politic național și global. Cine este de partea binelui și cine de a răului vom vedea la final, dacă vom apuca finalul.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns