Cum poate gestiona România criza din Balcani, Europa de Est și Marea Neagră?!

  “Țara arde și baba se piaptănă”, este celebrul dictonul spus de bătrânii noștri pentru oamenii preocupați de lucruri inutile. Așa trăiește românul nostru de ani buni în contextul unor confruntări geopolitice fără precedent. Acestea sunt în stare latentă în Europa, dar mass-media își face datoria cum nu se poate mai bine. De asemeni, așa zisa societate civilă contribuie rapid la acutizarea acestor controverse dintre marile puteri, folosindu-se de lipsa de viziune și educație a unei națiuni aflate în pragul unei insolvențe inevitabile. România are oportunitatea de a se salva de la această catastrofă speculând interesele marilor puteri în Balcani, Europa de Est și Marea Neagră.

  Mai mult, războiul poate fi evitat, reușind fără prea mare efort diplomatic, “să împace și capra și varza”. Cum? Depinde de spectrul politic, de atitudinea liderilor europeni față de valul imigranților, de adoptarea unor politici tolerante față de cultura și religia popoarelor europene… etc. Din nefericire aceste elemente fundamentale sunt trecute cu vederea parcă intenționat tot din considerente de ordin geopolitic, ceea ce presupune îndreptarea Europei către o nouă împărțire a granițelor cu celelalte centre de putere ale lumii. Este evident că acestă împărțire se va face numai și numai prin vărsare de sânge, ceea ce presupune că toate “revoluțiile tehnice” ale contemporaneității nu sunt altceva decât produsul avidității oligarhiei mondiale.

______________________________________________________________________________________________________

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns