Nici un răspuns la solicitarea scrisă, trimisă de echipa EEF președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu privire la propunerea legislativă a „pensionarii personalului didactic”!

   La data de 5 noiembrie 2018, Federația EURO EDUCATION a făcut o solicitare scrisă președintelui Camerei Deputaților cu privire la propunerea legislativă a “pensionarii personalului didactic”. Solicitarea a fost făcută în urma inițiativei E.E.F. la data de 30 iunie 2018 pentru soluționarea legislativă privind „pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei”.  Această acțiune a profesorilor a fost mediatizată ulterior și de publicațiile  CATCHYREPLICA ONLINE și Șansa News. Se pare însă că domnul președinte al  Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu este impresionat de cei peste 14.800 de semnatari până la această oră. Reamitim profesorilor că nu vom renunța niciodată la acestă doleanță, chiar dacă nu va fi soluționată nici în următoarele zece candidaturi parlamentare! Este o promisiune solemnă și o obligație statutară!

Argumentele acestei petiții sunt cuprinse în următorul text: 

  1. Aspecte sociale: In marea majoritate a scolilor din România, peste 75% din elevii absolvenți au probleme de comportament. Acestea sunt probate prin intermediul investigatiilor realizate de organizații sau instituții de sociometrie legale. Munca unui profesor nu poate fi comparată cu a niciunei categorii sociale favorizate pentru pensioanarea anticipată, cu atât mai mult cu cât calitatea elevilor diferă de la o școală la alta. În acest sens, solicitarea vine din partea profesorilor care se confruntă cu astfel de probleme.
  2. Aspecte politice: Implicarea politicului în institutiile de învățământ este o problema nesoluționată din 30 decembrie 1947. Dirijismul educațional este un fenomen vizibil și astăzi, având ca dovadă metodologia organizării concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere în învățământ. 
  3. Aspecte educaționale: Educația este progresiv afectată de imixtiunea administrației europeane în problemele stringente est-europene, ca urmare a cursului diferit de-a lungul istoriei.
  4. Aspecte economice:  Personalul didactic reprezintă momentan penultima categorie de intelectuali remunerată după noua grilă de salarizare din anul 2018, ceea ce înseamnă o subestimare a principalei clase sociale care contribuie la dezvoltarea unei naţiuni. Astfel, se recomandă soluţionarea de urgenţă a restabilirii demnităţii profesionale a salariaţilor din educaţie. Prin urmare, volumul muncii personalului didactic este cu mult peste obiectivele prioritare a unor sociatăţi ce se recomandă a fi democratice.

  De asemenea, argumentele (la această propunere legislativă) pot fi aduse și din partea reprezentanților celor peste 14800 de semnatari, câți sunt până la această dată. Potrivit comunicatului, echipa EEF cere ca acest proiect legislativ să fie programat pentru sedințele din anul acesta calendaristic. Vom revenii cu informații!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook  

Lasă un răspuns