Asociația Sprijin pentru Mame organizează un curs de “Curs de prim ajutor pentru părinți” marți, 13 martie 2018, cu sprijinul Școlii Finlandeze Sibiu, pentru a veni în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a tehnicilor de acordare a primului ajutor la sugari și copii.

  • ATENȚIE! La acest curs sunt doar 25 de locuri disponibile. 
  • Persoană de contact: Corina David – email: corina@sprijinpentrumame.ro, tel: 0724.216.991 

“Teme abordate: 
1. Arsurile
2. Accidente acvatice – înecul și iminența de înec 
3. Electrocutarea
4. Insuficiență respiratorie / obstrucția căilor respiratorii – înecul cu solide/apă
5. Urgențe cardio-vasculare – copilul nu mai respiră/stop cardio-vascular
6. Urgente metabolice – Hiperglicemia, hipoglicemia
7. Urgente toxicologice – intoxicația cu alcool etilic, intoxicație cu monoxid de carbon(fum), cu substanțe organofosforice (insecticide), intoxicația cu ciuperci
8. Urgențe ale termoreglarii 
• Hipertermia (febră, convulsii febrile)
• Hipotermia

  • Veți învăța de la persoane specializate SMURD principalele soluții de prim ajutor în cele mai frecvente cazuri de urgență la sugar și copil și veți fi asistați la executarea manevrelor pe manechine profesioniste.

Structura cursului: 
– 17.30 – 18.30: Prezentare teoretică realizată de un student voluntar SMURD.
– 18.30 – 19.30: Practică individuală pe manechine (fiecare participant poate aplica manevrele predate în prima parte a cursului) 
– 19.30 – 20.00: Întrebări și răspunsuri 

  • Acțiunile și evenimentele organizate de Asociația Sprijin pentru Mame sunt posibile datorită donațiilor voastre și cu ajutorul partenerilor noștri. Dacă doriți să ne fiți alături, o puteți face cu o donație în cont IBAN: RO31RNCB0227153034060001 sau direct în urna specială de la fiecare eveniment.”

Organizat de Asociația Sprijin pentru Mame


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns