Deznaţionalizarea României!!! Partea a-II-a

Foto: magazincritic.ro

   Unde suntem deja în plin proces de aplicare. Aceasta ar fi (deşi nu-mi place s-o spun) cireaşa de pe tort şi anume desfiinţarea fiinţei naţionale. După ce s-a concretizat şi s-a materializat devalizarea economico–socială a ţării, urmează supremul supliciu… Deznaţionalizarea ţării!!!

Metodele sunt simple şi vin ca o completarea a ceea ce s-a întâmplat în cei 20 de ani până în această perioadă….Prin infiltrarea politicului şi în Biserica Strămoşească, aici din păcate cu acordul clerului, şi nu există nici o scuză pentru aceştia…Nu doresc să dezvolt subiectul, mai mult decât este necesar. Sunt român ortodox prin naştere şi nu sunt un specialist în religii…Dar, faptele vorbesc de la sine!!!

Aceasta „cumetrie/încuscrire” a politicului cu clerul din  Biserica Ortodoxă Română, nu a fost şi nu este în avantajul omului de rând. Apoi transformare BOR într-un imens SRL cu marketing şi management este total inadecvată!!! Nu mai vorbin de parteneriatele, deja ştiute de toată lumea, între diferiţi interlopi/politicieni şi unii înalţi ierarhi, folosindu-se lozinca…’’totul pentru binele credincioşilor’’!!! Avem din păcate, asemenea ’’parteneriate’’ in fiecare judeţ…!!!

Una peste alta, BOR prin reprezentanţii săi, continua să-şi menţină aceiaşi linie de nerecunoaştere, de negare şi de ignorare a grşelilor grave din interiorul său. În momentul în care nu-ţi recunoşti păcatele, nici nu ai ce să îndrepţi…!!!

Apoi… lipsa programelor naţionale (de la cel mai mic sat si până la Patriarhie) socio-educative şi de întrajutorare a nevoiaşilor de oriunde s-ar afla, în special din ţară, de la copii din familii destrămate şi până la omul de rând fără adăpost, fără serviciu, şi fără asistenţa socio-medicală, servicii de caritate, aici este o mare lipsă de responsabilitate şi de uniune naţională, aşa cum proclamă adeseori clerul BOR…Ca să ai uniune naţională, în primul rând trebuie să ai compasiune pentru nevoiaşi să te cobori  la nivelul durerilor şi necazurilor lor şi să ai deschidere pentru rezolvarea gravelor  probleme sociale ale acestora, nu să te afişezi în maşini de lux de zeci de mii de euro, pe lângă politicieni şi să clădeşti mii de lăcaşuri de cult, care, în curând vor fi pustii…!!!

Câte municipii de judeţ au cantine sociale susţinute de Biserică??? Câte oraşe mari au adăposturi de noapte pentru oamneii străzii şi câte pentru copii străzii???… etc.!!!! Dar câte miliarde de euro investeşte BOR pentru lacaşe de cult, unele dintre acestea în totală discrepanţă cu dezvoltarea socio-economică a comunităţii????!!!!!!

Goană după bani, funcţii şi putere a zăpăcit totdeauna şi minţile cele mai luminate, inclusiv ale clerului!!!

Nu este o critică la adresa BOR, ci o reprezentare a faptelor sale, văzute şi ştiute de toată lumea şi care, încet dar sigur, vor îndepărta enoriaşii de Biserică strămoşească.

Aici se doreşte să se ajungă, să scindeze naţiunea, să taie legătura care uneşte, biserica şi societatea!!!!!

Pentru toate minţile limpezi care pot vedea, marele pericol ce ne paşte…!!!!

Falsificarea istoriei şi tradiţiilor româneşti, având la îndemână presa şi mass-media precum şi subordonarea principalelor instituţii de cultură şi de control, anumiti „istorici/jurnalişti erudiţi’’ încearcă să denatureze faptele şi personajele cheie ale istoriei neamului românesc. Avem aşadar articole tendenţioase despre marii domnitori şi eroi ai neamului, prin care se prezintă insinuant şi calomniator, viaţa lor privată.

Prin urmare putem citi despre viaţa intimă a lui Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Vlad Ţepeş, Alexandru I. Cuza….etc. Despre amantele lor, despre numărul soţiilor, despre orgii şi despre copii ilegitimi ai acestora, despre fapte de arme, care nu s-ar fi derulat aşa cum am învăţat noi toţi şi aşa cum au fost!!!

Unii ar putea spune, că nu este nimic rău aici, să fie transparenţă…!!!

Da, dar până unde merge aceasta transparenţă??!! Şi ştim deja cum se aplică educaţia în şcoli unde nu se învaţă despre patriotism şi unde nu se pune accentul pe faptele de jertfă şi sacrificiu ale înaintaşilor noştri şi unde în general educaţia lasă de dorit…Se promovează incultura şi Kitsch-ul…Cum va fi considerat de generaţiile tinere patriotismul şi vitejia acestor înaintaşi, dacă vor învăţa(citesc pe net) mai întâi că au avut amante, 3-4 soţii şi copii nerecunoscuţi… Că luptele lor şi faptele lor ar fi fost eronat arătate până acum, iar în prezent au fost scoase la iveală ’’adevaratele’’ lor fapte…!!!???

Inutil să mai comentez, că se umblă subtil la fiinţă naţională, că generaţiile care vin nu vor mai avea respect pentru istoria ţării, istorie care nici în prezent nu este definitivată, ca şi studiu în şcoli, şi care se rescrie pe alte coordonate cu false valori!!!

Apoi avem şi o dezfiinţare subtilă a unor clasici ai literaturii şi culturii române, cum ar fi:  Slavici ca şi fost spion… Maiorescu un mason….Eminescu, un afemeiat mort de sifilis….Creanga, marele povestitor, un răspopit şi  primul scriitor de povestiri pornografice…. Nichita Stănescu un alcoolic, etc, etc, sunt doar câţiva denigraţi subtil şi promovaţi într-o lumină, proastă, compromiţătoare, iar tânăra generaţie îi va cunoaşte aşa, înainte de a le cunoaşte opera şi faima lor de poeţi, scriitori, artişti consacraţi, care au pus piatra de temelie naţiunii române…!!!!

Prin urmare se umblă subtil la Deznaţionalizarea României prin defăimarea marilor valori de patrimoniu şi a unor celebritaţi Naţionale/Internaţionale ale istoriei şi ale Literaturii şi artei româneşti!!!

Uşor dar sigur, tânăra generaţie, ajunsă la putere, nu va avea nici discernământul, nici o reţinere şi nici un scrupul, în a înstrăina tot, de a vinde inclusiv mormintele „părinţilor”spirituali, ai celor care au păzit şi apărat ţara de cotropitorii săi, cu preţul vieţii lor şi care nu au putut s-o ia prin lupte, o vor lua acum prin aceasta „Deznaţionalizare a României”

De departe cel mai dureros lucru este lipsă de reacţie şi lipsa de atitudine faţă de aceste acte de vandalism asupra istorie şi culturii naţionale, de denigrarea a tuturor valorilor patrimoniale şi toate acestea pentru un pumn de arginţi şi pentru puterea care împietreşte inimi şi orbeşte privirea vigilentă a societăţii în ansamblul său. Nici o instituţie nu este capabilă să se redreseze şi să ia atitudine şi nici o organizaţie apolitică nu a reuşit să se ridice şi să se opună acestui tip de sistem politic.

În lipsa oricăror opozanţi serioşi, acest grup infracţional de politicieni veroşi îşi fac de cap, eludând legi şi reglementări, devalizând tot ce se poate devaliza, acaparând averi inimaginabile devenind o forţă negativă demoralizând şi demolând societatea românească!!! Dar, puterea politică, avangarda crimei organizate, are mereu pregătit “un sistem eficient de manipulare a opinei publice si de neutralizarea controlului social.”

Pentru a câta oară ridic această întrebare: Mai există o forţă de opoziţie capabilă să se opună acestor devalizări, acestui vandalism socio-economico-cultural???Mai avem capacitatea de a ne regrupa forţele, pentru a contracara derapajul definitiv al naţiunii române??? Vom mai putea recupera vreodată cei 25 de ani de haos total şi de ruinarea ţării???Aceasta este moştenirea ce o lasăm copiilor şi nepoţilor noştri??

Inutil să mai cautăm răspunsuri, atâta timp cât singura noastră acţiune de protest, se rezumă doar la articole de genul, sau la critici pe bloguri si sau alte site-uri virtuale… O opoziţie virtuală nu va duce si la o Naţiune Română virtuală??? Nu cumva peste 10-15 ani vom arăta generaţiilor viitoare, doar o istorie virtuală a României?? (Va urma)

 

Lasă un răspuns