Ceremonia de resfințire a mormântului lui George Topîrceanu

(VIDEO): Ceremonia de resfințire a mormântului lui George Topîrceanu

Vineri, 7 mai 2021, de la ora 15:00, a avut loc ceremonia de resfințire a mormântului lui George Topîrceanu de la Cimitirul Eternitatea din Iași.

“În data de 7 mai 1937 la Iași trecea la cele veșnice George Topîrceanu, poet, prozator, memorialist, publicist și traducător român, membru corespondent al Academiei Române.În semn de apreciere și recunoștință pentru această personalitate emblematică a literaturii române, Ateneul Național din Iași a restaurat mormântul-monument istoric al scriitorului, aflat în Cimitirul Eternitatea.”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Iași.

Ceremonia religioasă de resfințire a mormântului poetului George Topîrceanu la Cimitirul Eternitatea din Iași, un mormânt monument istoric restaurat prin grija și implicarea conducerii Ateneului din Iași, a fost una într-un cadru foarte restrâns, deși evenimentul fusese anunțat public pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Iași, informează Glasul info.

La oficierea ceremoniei au participat primarul Municipiului Iași, reprezentanții conducerii Ateneului Iași, managerul Muzeului Unirii precum și alți invitați veniți pentru a omagia memoria poetului George Topîrceanu tocmai în ziua când acesta a plecat dintre cei vii. Video: aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns